Maison Louis Jadot Bâtard-Montrachet Grand Cru 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Noter af friske mandler, smør, modne faste æbler, hvide blomster, honning og krydderier og den næsten uendelige længde, der gør denne vin helt enestående.

Læs mere

Noter af friske mandler, smør, modne faste æbler, hvide blomster, honning og krydderier og den næsten uendelige længde, der gør denne vin helt enestående.

Læs mere
  Bâtard-Montrachet Grand Cru 2021
  5.595
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet ligger i centrum for de fire kommuner, der udgør den del af Côte de Beaune, som også er kendt under betegnelsen "Côte des Blancs", som er Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny. Dette område har fået det navn (som oversat betyder "De hvide skråninger”) pga. den høje kvalitet af dette områdes hvide Bourgogne-vine. Maison Louis Jadot Batard-Montrachet Grand Cru er fadlagret ca. 18 måneder afhængig af årgang og fremstår der efter som fuldfed, raceren og powerfuld hvid Bourgogne, som enhver Bourgogne-elsker ikke kan andet end at hengive sig til. Det er noter af friske mandler, smør, modne, faste æbler, hvide blomster, honning og krydderier og den næsten uendelige længe, der gør denne vin helt enestående.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt