Maison Louis Jadot Chablis 1. Cru - Fourchaume 2021
Frankrig
Bourgogne
Chablis
Flot fadlagret hvidvin fra Chablis i gyldne klæder. Glat, en smule fedmefyldt, fyldig men stadig utrolig frisk med imponerende, flot finish.
Læs mereFlot fadlagret hvidvin fra Chablis i gyldne klæder. Glat, en smule fedmefyldt, fyldig men stadig utrolig frisk med imponerende, flot finish.
Læs mere
489
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Sushi
Østers
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Druer
Chardonnay
Beskrivelse
Denne Chablis er gæret på egetræsfade, lige som alle Louis Jadot's Grand Cru’s også er, selv om dette er lidt usædvanligt for de ellers så skrappe og mineralske Chablis-vine. Der på er den oven i købet fadlagret 15-16 måneder, hvilket er lige så ualmindeligt her i Chablis. Det giver en noget federe, mere intens stil end de ellers ofte ikke fadlagrede Chablis-vine og Louis Jadot 1. Cru "Fourchaume" har også det typisk mere gyldne skær end det mere grønlige, man ser hos de ikke fadlagrede. Den er glat, en smule fedmefyldt, fyldig men så absolut stadig frisk med imponerende flot finish.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.