Maison Louis Jadot Chablis 1. Cru - Montée de Tonnerre 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Chablis

Smuk vin med klar, lys farve i glasset. Vinen har flotte citrusnoter og et hint af hvid peber med en lang vedvarende og kompleks eftersmag.

Læs mere

Smuk vin med klar, lys farve i glasset. Vinen har flotte citrusnoter og et hint af hvid peber med en lang vedvarende og kompleks eftersmag.

Læs mere
  Chablis 1. Cru - Montée de Tonnerre 2021
  499
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kammusling
  Mad med citrus
  Ost
  Tapas

  Beskrivelse

  1. Cru Chablis fra vinmarken Montée de Tonnerre, som er begunstiget med fantastiske jordbundsforhold bestående af mergel og kalksten, der sammen med det kontinentale klima (med meget kolde vintre, varme somre og forårsfrost) frembringer den unikke Chablis-karakter. Maison Louis Jadot, Chablis 1. Cru - Montée de Tonnerre gærer i ståltanke og gennemgår derefter 15-18 måneders lagring I egetræsfade. Vinen har en smuk og klar lys farve i glasset. Citrusnoter og et hint af hvid peber med en lang vedvarende og kompleks eftersmag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt