Maison Louis Jadot Chablis - Chapelle aux Loups 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Chablis
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  90 Point
 • Din Vin Guide
  2022
  2022
  90 Point

Slank og sprød hvidvin med kølig mineralitet og flotte noter af både citrus og grønne æbler. Klarer med bravour alle slags skaldyr, tapas mv.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  90 Point
 • Din Vin Guide
  2022
  2022
  90 Point

Slank og sprød hvidvin med kølig mineralitet og flotte noter af både citrus og grønne æbler. Klarer med bravour alle slags skaldyr, tapas mv.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Chablis - Chapelle aux Loups 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 299 kr.

  199
  kr. /stk
  Spar i alt 600 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kammusling
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Ost
  Østers
  Sushi
  Tapas
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Chapelle aux Loups

  Er du vild med Chablis, vil du elske dette nye skud på stammen fra Bourgogne-mesteren Maison Louis Jadot. Slank, sprød og rig på syre – og et perfekt match til fisk og skaldyr, ikke mindst østers. Vinen klæder også salte oste fremragende.

  Klar, mineralsk og knivskarp

  Chapelle aux Loups er ikke bare mineralsk – den er mundrensende på den gode måde, klar, knivskarp og utrolig frisk. Farven er smuk og lys med gyldne reflekser og har flotte noter af både citrus og grønne æbler.

  Dyrkning

  Denne skønne Chablis er, som alle øvrige vine fra området, fremstillet på 100% Chardonnay-druer. Druerne er dyrket i Chablis– den nordligste og køligste appellation i Bourgogne. Klimaet her er kontinentalt, hvilket vil sige utrolig koldt om vinteren – forårsfrost er desuden ikke noget særsyn – og varmt om sommeren. Undergrunden består af ’kimmeridge’ – mere end 150 millioner år gamle fossilerede skaldyr, hovedsageligt østers. Det gør jordbunden utrolig mineralsk, hvilket er med til at give kølige, mineralske vine.

  Druer og vinifikation

  Gæringen har hovedsageligt fundet sted i store kar, hvorefter vinen er lagret i kældrene hos Maison Louis Jadot i 9-12 måneder. Det er med til at give en meget frisk og sprød hvidvin med et mineralsk præg.

  Perfekt til lettere retter

  Vinen klarer med bravour alle slags skaldyr, og dette eksemplar er ingen undtagelse. Servér den afkølet til klassikerne spaghetti alla vongole eller moules marinières. Eller lad den ledsage tapasbordet med salt oste og pølser for en eminent kombination.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt