Maison Louis Jadot Chablis Grand Cru - Preuses 2021
Frankrig
Bourgogne
Chablis
Flot, fornem og powerfuld, distingveret og kompleks med aromaer af akacie og kaprifolium. Vibrerende, skarp og kraftig med imposant, vibrerende finish.
Læs mereFlot, fornem og powerfuld, distingveret og kompleks med aromaer af akacie og kaprifolium. Vibrerende, skarp og kraftig med imposant, vibrerende finish.
Læs mere
899
kr. /stk
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Østers
Skaldyr
Beskrivelse
Syv climats må kalde sig "Grand Cru" i Chablis. Disse er: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur og Vaudésir. Disse fine vinmarker ligger på skråninger på højre side af floden Le Serein, en beliggenhed der giver vinene meget distinkt karakter og de er typisk alle ret fyldige. Chablis 1. Cru er gæret på egetræsfade, det er alle Louis Jadot's Grand Cru' er i hele Côte d'Or. Denne Grand Cru Preuses fremstår som en meget powerfuld vin for sin type, distingveret, fornem og kompleks med aromaer af akacie og kaprifolium i sin ungdom. På paletten: vibrerende, skarp og kraftig med imposant, vibrerende finish.
Læs hele beskrivelsen
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.