Maison Louis Jadot Chassagne-Montrachet 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Exceptionel Chassagne-Montrachet med en dyb smagsrigdom, rustik mineralitet og imponerende længde. Vinen byder på noter af gule æbler, ristede nødder, smør og stenfrugt.

Læs mere

Exceptionel Chassagne-Montrachet med en dyb smagsrigdom, rustik mineralitet og imponerende længde. Vinen byder på noter af gule æbler, ristede nødder, smør og stenfrugt.

Læs mere
  Chassagne-Montrachet 2022
  849
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Fransk landkøkken
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Chassagne Montrachet ligger syd for Beaune landsbyen og er en af de fem landsbyer i det prestigefyldte område kendt som "Côte des Blancs".

  De hvide vine fra Chassagne Montrachet er blandt de mest koncentreret i Côte des Blancs. Chardonnay er den eneste druesort, der bruges til de hvide vine i appellationen.

  Stilen på Chassagne-Montrachet bliver ofte beskrevet som en solid kombination af Puligny-Montrachets finesse og elegance med Meursaults vægt og smørfedme. Vinen har et mere eksotisk præg end dens naboer og byder på en rustik mineralitet. 

  Gæringen finder sted i Louis Jadots store faciliteteter i Beaune i store egetræsfade, herefter lagrer vinen videre i barrrique i 18 måneder, hvoraf en tredjedel er nye fade.

  Dette er stor Bourgogne, der sagtens kan kapere fedefiskeretter med en masse smør. Vinen er også en genial partner til hummer eller til lyse fjerkræsretter med morkler. Vinen kan med fordel dekanteres 2 timer inden servering.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt