Maison Louis Jadot Corton-Charlemagne Grand Cru 2017

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Powerfuld, rig, fyldig, kraftig og mineralsk. Smagsnoterne er intense, florale, frugtige og krydrede af lidt peber og kanel.

Læs mere

Powerfuld, rig, fyldig, kraftig og mineralsk. Smagsnoterne er intense, florale, frugtige og krydrede af lidt peber og kanel.

Læs mere
  Corton-Charlemagne Grand Cru 2017
  2.695
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Louis Jadot har en fantastisk parcel på Grand Cru Corton-Charlemagne og den er hører under Domaine des Héritiers Louis Jadot, som er Jadots vigtigste og ældste marker. Efter høst gærer vinen i store egetræskar, inden den lagres 15 måneder i franske egetræsfade og frigives efter 5-6 måneder i flasken. Corton-Charlemagnes direkte eksponering mod syd er altid med til at give nogle utroligt dybe og intense vine fra den mytiske høj. Fantastisk aroma pakket med nuancer af bl.a. tropiske frugter, brioche, citrusfrugt, vanilje og kalk. På tungen er vinen text-book Corton-Charlemagne, med en rig og cremet frugt, der er holdt frisk af en spændstig syre. Stort og klassisk match til stegt hvid fisk såsom pighvar eller kulmule, stegt kylling med grønt eller en risotto med skaldyr. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret og vi anbefaler at man giver vinen en lille time i karaffel før servering ved 10-12 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt