Maison Louis Jadot Mâcon Lugny - Bouchet 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  91 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Gastromand
  2020
  2020

Mâcon Lugny er en charmerende Chardonnay i en stil, der er både frisk, rund og cremet. En blød, frugtrig hvidvin, der er lige til at forelske sig i.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  91 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Gastromand
  2020
  2020

Mâcon Lugny er en charmerende Chardonnay i en stil, der er både frisk, rund og cremet. En blød, frugtrig hvidvin, der er lige til at forelske sig i.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Mâcon Lugny - Bouchet 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 229 kr.

  159
  kr. /stk
  Spar i alt 420 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Mâcon Lugny - Domaine du Bouchet

  Mâcon Lugny er Louis Jadots charmerende Chardonnay i en stil, der er både frisk, rund og cremet. En blød, frugtrig hvidvin, der er lige til at forelske sig i.

  Burgundisk elegance

  Louis Jadots Chardonnay er et flot eksempel på de fremragende hvidvine, der skabes på vingården Domaine du Bouchet. Mâcon Lugny kommer fra hjertet af det nordlige Mâconnais. Vinstokkene er plantet i den stenede og lerede jord på skråninger, der vender mod øst og sydøst. Mâcon Lugny spreder sig over de tre kommuner Lugny, Bissy-la-Mâconnais og Saint-Gengoux-de-Scissé, hvor de kalkholdige jorder bidrager med friskhed og elegance til den færdige vin.

  Resultatet er en hvidvin med floral karakter i næsen og en ren frugthave af smagsindtryk. Her får du en generøs og afbalanceret Chardonnay fuld af smagsrigdom med en forfriskende finish.

  Blød og fyldig Chardonnay

  Mâcon Lugny er en forrygende Chardonnay i blød og næsten smøragtig stil, der understøttes af en rank, mundvandsfremkaldende frugtsyre. Vinen byder en tæmmet eksotik med gule stenfrugter som ferskner og mirabeller. Smagen er frisk, selvom vinen har en blød fylde, og afslutter med en kompleks, mineralsk finish. Et fund til prisen.

  Perfekt til fed fisk og skaldyr

  Med sin elegante og let olierede stil er vinen en uovertruffen ledsager til fed fisk og skaldyr, men vinen vil også være flot i selskab med lyst fjerkræ som kylling. Som enhver god hvid Bourgogne er vinen også oplagt til sofahygge og lyse aftener på terrassen, hvis man gerne vil have det lidt ekstra lækkert.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt