Maison Louis Jadot Pernand-Vergelesses - Les Combottes 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst til prisen
 • Gastromand
  2019
  2019
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  91-92 point

Umiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.

Læs mere
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst til prisen
 • Gastromand
  2019
  2019
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  91-92 point

Umiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Pernand-Vergelesses - Les Combottes 2021
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 469 kr.

  349
  kr. /stk
  Spar i alt 360 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pernand-Vergelesses les Combottes

  Umiddelbar, velafstemt og rent ud sagt henrivende. Pernand-Vergelesses les Combottes viser med en næsten overlegen stilsikkerhed, hvorfor de fadlagrede hvidvine fra Côte de Beaune har fået status som nogle af verdens bedste Chardonnay-vine. Med Louis Jadots fine eksemplar fra vinmarken Les Combottes forenes smøragtig fedme, tropiske frugter og mineralitet i en velafstemt smagssymfoni, der inviterer til mindst et glas mere.

  Chardonnay fra hovedsædes

  Pernand-Vergelesses er beliggende i den nordligste del af Côte de Beaune, hvor Louis Jadot siden 1859 har haft hovedsæde. Kommunen er kendt for sine livlige og stramme hvidvine, og der skabes både rød- og hvidvin her under Village- og 1. Cru-appellationen.

  Les Combottes

  Les Combottes vinmarken ligger som en naturlig forlængelse af Grand Cru Corton-Charlemagne, skrående mod sydvest og med samme jordsbundprofil som Corton-Charlemagne. Her er jordbunden rig på brungullig mergel og lerjord, der daterer helt tilbage til juratiden for omkring 150 millioner år siden. Overfladen er rig på jern, hvilket også giver jordbunden sin farve. Druerne til vinen håndhøstes og presses herefter med største nænsomhed. Gæringen foregår i egefade, hvoraf en tredjedel er nye og lagrer herefter 15 måneder på bærmen.

  Mellem fjerlet og smørrund

  Pernand-Vergelesses les Combottes byder på det bedste fra flere verdener. Her forenes den klassiske fedme, du finder i vinene fra Meursault, med de eksotiske frugter, der ellers hører hjemme i de berømte Chassagne-Montrachet-vine og med en næsten Puligny-agtig mineralitet. I næsen er vinen velafstemt med ananas, hvide blomster og gule stenfrugter som fersken og mango. På paletten byder den på god fylde, cremet tekstur med honningstrejf og fin underliggende fadintegration. En underspillet, umiddelbar og overbevisende hvid Bourgogne med god mineralitet og fin længde.

  Udsøgt til fisk, skaldyr og lyst kød

  Les Combottes er en af den slags vin, hvor maden nok skal makke ret, for den smager fantastisk. Nyd den til ikke alt for sarte fiskeretter, skaldyr og sushi, lyst fjerkræ eller kalv. Server vinen ved 10-12 grader for den perfekte smagsoplevelse.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt