Maison Louis Jadot Saint-Romain Blanc 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Vinstyrke2
  2020
  2020
  91 Point

Fyldig, kompleks og velafbalanceret vin med indbydende duft af hvide blomster og lyse frugter. Flot, vedvarende syre og skøn mineralitet.

Læs mere
 • Vinstyrke2
  2020
  2020
  91 Point

Fyldig, kompleks og velafbalanceret vin med indbydende duft af hvide blomster og lyse frugter. Flot, vedvarende syre og skøn mineralitet.

Læs mere
  Saint-Romain Blanc 2022
  429
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Saint-Romain ligger vest for Auxey-Duresses, i den nordlige del af Côte de Beaune. Vinmarkerne er ofte ganske stejle, beliggende i en højde mellem 280 og 400 meter. Jordbunden er en skønsom blanding af primært kalksten og ler, hvilket er ideelt for fremstilling af hvidvin. Vinene herfra er typisk oversete perler, der på ingen måde behøver at står i skyggen af de berømte hvidvine fra Côte de Beaune. Saint-Romain fra Louis Jadot er lagret i 14 måneder inden aftapning. Vinen har en sart gylden farve med grønne reflekser. I duften er vinen indbydende, med hvide blomster og lyse frugter. Smagen er fyldig, kompleks og velafbalanceret, med en vedvarende syre og mineralitet. Vinen er en glimrende ledsager til smagfulde fiskeretter, lyst kød eller blot et glas i utide.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt