Maison Louis Jadot Saint-Véran - Chapelle aux Loups 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
 • Vinbladet
  2018
  2018
  92 Point
 • Decanter
  2018
  2018
  90 Point

Tør, utrolig delikat og ungdommelig, bleg og lys med et pikant grønligt skær. Floral og lys frugt i duften med et underfundigt hasselnød-præg på palletten.

Læs mere
 • Vinbladet
  2018
  2018
  92 Point
 • Decanter
  2018
  2018
  90 Point

Tør, utrolig delikat og ungdommelig, bleg og lys med et pikant grønligt skær. Floral og lys frugt i duften med et underfundigt hasselnød-præg på palletten.

Læs mere
  Saint-Véran - Chapelle aux Loups 2021
  279
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Mad med citrus
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Saint Véran er en lille kommune i Mâconnais-regionen, mod nord finder vi Pouilly-Fuissé, Poulliy-Laroch og Saint Véran -appellationerne. Vinmarkerne der hører til Domaine de la Chapelle aux Loups omkranser en romansk 1200-tals kirke, som de er opkaldt efter. Beliggende i den sydvestlige korridor af Saint Véran-appellationen, tæt på Solutré, hvor kalkstensundergrunden for dette Domaine er ideel til finere Chardonnay. Saint Vèran Domaine de la Chapelle aux Loups er vinificeret på ståltank og hældt på flaske om foråret. Denne fremgang for at fremkomme med en vin der er ultimativt frisk og frugtig. Dette er en meget tør vin, meget delikat og ungdommelig, bleg og lys med grønligt skær. Floral og lys frugt i bouquet med et underfundigt hasselnød-præg på palletten.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt