Montgravet Sauvignon Blanc 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Frugtig og imødekommende Grande Cuvée med flotte citrusnoter, eksotisk frugtsmag, noter af krydderurter og en fin, mineralsk finish.

Læs mere

Frugtig og imødekommende Grande Cuvée med flotte citrusnoter, eksotisk frugtsmag, noter af krydderurter og en fin, mineralsk finish.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Sauvignon Blanc 2023
119
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Aperitif
Velkomst
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

Frugtig og imødekommende Sauvignon Blanc

Med et glas af denne vidunderlige Sauvignon Blanc i glasset, føler man sig med ét hensat til solrige dage og afslappede middage i godt selskab. Med sin sarte, bleggule farve med grønne hints i glasset udviser den harmoniske vin en imødekommende blanding af prægtige citrusnoter efterfulgt af eksotiske frugtsmage, krydderurtenoter og en mineralsk finish. Den forfriskende syre er smukt balanceret af en saftig og cremet struktur.

Om Montgravet

Montgravet-navnet er en hyldest til den særlige jordbund, hvor druerne til denne Grande Cuvée er dyrket. Vinstokkene vokser på sydvendte skråninger – ’mont’ – i en leret jord, der hovedsageligt består af småsten – ’gravet’. Mod øst ligger Pyrenæerne, mens Atlanterhavet er stik vest. Druerne nyder godt af det maritime klima, hvor vandstrømmene modererer temperaturerne i regionen. Pyrenæernes nærhed skaber store temperaturudsving mellem dag og nat, og vækstsæsonen er meget lang. Kombinationen giver druer med en meget koncentreret smag og friskhed, hvilket er med til at gøre Gascogne særlig velegnet til fremstilling af velafbalancerede hvidvine.

Fremstilling

Druerne til Grande Cuvée Montgravet er nøje udvalgt og høstes tidligt om morgenen, når temperaturerne er lave. Herefter koldmacereres druerne for at udtrække alle aromaer og presses pneumatisk for at bevare den høje kvalitet. Bundfaldet fra presningen filtreres og tilsættes mosten for at øge udtrykket af de primære aromaer. Denne specifikke teknik anvendes hovedsageligt i Gascogne. Alkoholfermenteringen foretages ved lave temperaturer over længere tid i store tanke. Vinen hviler fire måneder på sit bundfald, før den aftappes på flaske.

Perfekt til lette retter

Nyd denne Grande Cuvée Montgravet afkølet. F.eks. som en forfriskende aperitif eller til en af den slags sommerfester, man vil huske i lang tid.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt