Nik Weis Riesling - Ockfener 2021

Tyskland
Tyskland
Mosel
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  91 Point

Klassisk Saar-Riesling fra øverste hylde. Slank, elegant, kraftfuld og udtryksfuld. Et imponerende fund til prisen.

Læs mere
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  91 Point

Klassisk Saar-Riesling fra øverste hylde. Slank, elegant, kraftfuld og udtryksfuld. Et imponerende fund til prisen.

Læs mere
 • Sustainable
Riesling - Ockfener 2021
299
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Det knapt så mundrette bynavn Ockfen, ved Saarflodens højre bred, har ikke mindst opnået international berømmelse på grund af den højt besungne og eftertragtede Bockstein vinmark, der leverer druer til nogle af Tysklands bedste vine. Jorden består primært af groft Devon-skiffer, og skovområderne på toppen af højdedraget sikrer god vandgennemstrømning. Mindre prestigiøst kan heldigvis også gøre det. Navnlig hvis man ikke vil helt så langt ned i bukselommen, som man nødvendigvis skal, hvis man vil anskaffe sig en flaske af den kostbare Bockstein Grosses Gewächs. En sådan mulighed er Nik Weis’ Ockfener Riesling.

Vinen minder umiskendeligt om en Bockstein med sin helt særlige mineralitet og elegance. Der er røg og blomster i duften. Påmindelser om hyldeblomst, syren og lidt rose, lavendel og timian, men også hvid fersken og citrusfrugter som lime, citron og grapefrugt vil kunne genkendes. I munden er Ockfener Riesling meget tydeligt struktureret til den mere salte og mineralske side. Meget tør og med bid, slank og elegant, men alligevel kraftfuld og udtryksfuld. Et skoleeksempel på Saar Riesling fra en topplacering. Her er der imponerende sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt