Nik Weis Riesling - Wiltinger - Alte Reben 2022

Tyskland
Tyskland
Mosel
 • James Suckling
  2022
  2022
  93 Point
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  92 Point
 • Wine Spectator
  2016
  2016
  Top 100 Best Value Wines

Indsmigrende med let sødmefulde påmindelser, der forfriskende afbalanceres af druens naturligt høje syretal. Vinen har herlige citrusnoter og en næsten salt og læskende mineralitet.

Læs mere
 • James Suckling
  2022
  2022
  93 Point
 • Stuart Pigott
  2021
  2021
  92 Point
 • Wine Spectator
  2016
  2016
  Top 100 Best Value Wines

Indsmigrende med let sødmefulde påmindelser, der forfriskende afbalanceres af druens naturligt høje syretal. Vinen har herlige citrusnoter og en næsten salt og læskende mineralitet.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
 • Sustainable
Riesling - Wiltinger - Alte Reben 2022
259
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Flødebaserede retter
Mad med citrus
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

På marken Wiltinger Schlangengraben i Saar-dalen, tre kvarters kørsel syd for Nik Weis’ vingård St. Urbans-Hof, har Nik Weis en markparcel hvor der står meget gamle vinstokke plantet i 1905. Vinstokkene er upodede og gik således ram forbi, da phyloxera-vinlusens hærgen nåede til Mosel i begyndelsen af de 20. århundrede. Andre parceller på marken er plantet i 1920’erne og 1950’erne, så man kan vel med rette kalde vinen for Alte Reben. Den sydvendte mark, der primært er dækket af rødskifer, er kendt for at levere lyse, frugtrige og mineralske vine. De fuldmodne druer høstes selvsagt i hånden og sorteres grundigt, inden de presses blidt. Sedimenterne får lov til at bundfælde sig natter over, og gæringen – der sker med vildgær, foregår i rustfri ståltanke. Efter gæringen hviler vinen et par uger med sit bundfald, inden den aftappes på flaske. Wiltinger Alte Reben er en indsmigrende off-dry Riesling. Den har lette, sødmefulde påmindelser men er forfriskende afbalanceret af Riesling-druens naturlige og høje syretal. I både duft og smag er der herlige påmindelser om grønne urter, kvæde, pære og citrusfrugter forbilledligt sammenholdt af en næsten salt og læskende mineralitet.
Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt