Pazo de Villarei Albariño 2022

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
  • Int. Wine Challenge
    2022
    2022
    92 Point
  • Flaskehalsen
    2019
    2019
    94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
  • Int. Wine Challenge
    2022
    2022
    92 Point
  • Flaskehalsen
    2019
    2019
    94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
    Albariño 2022
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Østers
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Honningmelon

    Honningmelon

    Nektariner

    Nektariner

    Grønt æble

    Grønt æble

    Druer
    Albarino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Druerne til Pazo de Villareis Albariño høstes fra sandholdige jorde i subzonen Salnés. Markernes beliggenhed sikrer en langsom og stabil modning af druerne, med en frugtkoncentration og et højt syreindhold til følge. Den langstrakte gæringsproces sker i rustfri ståltanke ved lave temperaturer, for at bevare Albariño-druens aromastoffer. Herefter lagrer vinen kortvarigt med sit bundfald, inden aftapning og frigivelse til salg. Pazo de Villareis Albariño er ren og krystalklar, med sart grønne refleksioner. I bouqueten er aromaerne bemærkelsesværdig intense, med eksotiske frugter som ananas og abrikos, samt underliggende noter af urter og hvide blomster. I smagen er vinen rank og velstruktureret, med en genkaldelse af ingredienserne fra bouqueten. Vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf. Af selvsamme årsager er Pazo de Villareis Albariño skabt til at ledsage lys fisk og skaldyr.
    Læs hele beskrivelsen
    H - DO_Rias_Baixas_Edit.jpg
    Produceret af Bodegas Pazo de Villarei
    Bodegas Pazo de Villarei i Rías Baíxas ligger subzonen Val do Salnés, omkring 5 km fra havet, midtvejs mellem den portugisiske grænse mod syd og Santiago de Compostela mod nord. Det er oftest herfra, at Albariño-druen viser sig fra sin mest indsmigrende og delikate side. Vinmarkerne ligger 100 til 300 meter over havets overflade, og vinstokkenes gennemsnitsalder er omkring 20 år. Pazo de Villarei besidder 81 ha. vinmarker fordelt på forskellige parceller omkring flodmundingerne nær Arosa og Pontevedra ved Umia-floden. Beliggenheden skaber et ideelt mikroklima med høj luftfugtighed i tempererede omgivelser, og en deraf langsom og stabil modning af druerne.
    Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra galicien området i Spanien
    Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt