Pazo de Villarei Albariño 2023

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • Int. Wine Challenge
  2022
  2022
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
 • Int. Wine Challenge
  2022
  2022
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  94 Point

Intens eksotisk bouquet med en rank og velstruktureret smag - vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf.

Læs mere
  Albariño 2023
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til Pazo de Villareis Albariño høstes fra sandholdige jorde i subzonen Salnés. Markernes beliggenhed sikrer en langsom og stabil modning af druerne, med en frugtkoncentration og et højt syreindhold til følge. Den langstrakte gæringsproces sker i rustfri ståltanke ved lave temperaturer, for at bevare Albariño-druens aromastoffer. Herefter lagrer vinen kortvarigt med sit bundfald, inden aftapning og frigivelse til salg. Pazo de Villareis Albariño er ren og krystalklar, med sart grønne refleksioner. I bouqueten er aromaerne bemærkelsesværdig intense, med eksotiske frugter som ananas og abrikos, samt underliggende noter af urter og hvide blomster. I smagen er vinen rank og velstruktureret, med en genkaldelse af ingredienserne fra bouqueten. Vinens samlede indtryk løftes af en ren, forfriskende og mundvandsfremkaldende syre med et let saltholdigt saltstrejf. Af selvsamme årsager er Pazo de Villareis Albariño skabt til at ledsage lys fisk og skaldyr.
  Læs hele beskrivelsen
  H - DO_Rias_Baixas_Edit.jpg
  Produceret af Bodegas Pazo de Villarei
  Bodegas Pazo de Villarei i Rías Baíxas ligger subzonen Val do Salnés, omkring 5 km fra havet, midtvejs mellem den portugisiske grænse mod syd og Santiago de Compostela mod nord. Det er oftest herfra, at Albariño-druen viser sig fra sin mest indsmigrende og delikate side. Vinmarkerne ligger 100 til 300 meter over havets overflade, og vinstokkenes gennemsnitsalder er omkring 20 år. Pazo de Villarei besidder 81 ha. vinmarker fordelt på forskellige parceller omkring flodmundingerne nær Arosa og Pontevedra ved Umia-floden. Beliggenheden skaber et ideelt mikroklima med høj luftfugtighed i tempererede omgivelser, og en deraf langsom og stabil modning af druerne.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt