Pierre Brevin Vouvray - Sec 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
Vouvray

Stilren Vouvray, der viser druen fra sin harmoniske side: medium tør med indbydende aromaer af honning, blomsterduft og lækkert krydret præg.

Læs mere

Stilren Vouvray, der viser druen fra sin harmoniske side: medium tør med indbydende aromaer af honning, blomsterduft og lækkert krydret præg.

Læs mere
  Vouvray - Sec 2023
  135
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Druer
  Chenin Blanc

  Beskrivelse

  Vourvray er en af Loire-dalens velkendte perler. Her i de kalkholdige jorde skabes store hvidvine på områdets klassiske drue Chenin Blanc, der kan spænde fra knastørre vine til de mere sødmefulde eksemplarer. De mest mesterlige Vouvray-vine vil dog ofte placere sig et sted i midten og være kendetegnet ved en god portion syre og masser af duftaromaer. Med denne stilrene Vouvray viser Pierre Brévin druen fra sin harmoniske side: medium tør med indbydende aromaer af honning, blomsterduft og krydret præg. Vinen vil med sin fine syre og moderate sødme være en smuk ledsager til retter med fisk, skaldyr og hvidt kød, men vil også fungere som en udsøgt nydelse i sig selv.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt