Poggio Al Tufo Vermentino 2022

Italien
Italien
Toscana

Den klare, sprøde vin besidder både en vidunderlig friskhed og en velafbalanceret kvalitet, der er typisk for druesorten Vermentino.

Læs mere

Den klare, sprøde vin besidder både en vidunderlig friskhed og en velafbalanceret kvalitet, der er typisk for druesorten Vermentino.

Læs mere
  Vermentino 2022
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Grønt æble

  Grønt æble

  Mandel

  Mandel

  Lilje

  Lilje

  Fersken

  Fersken

  Pære

  Pære

  Druer
  Vermentino

  Beskrivelse

  Denne enkeltmarks Vermentino udviser alle de karakteristika, en toscansk Vermentino er kendt for, i særdeleshed dens mineralske noter, der er resultatet af den vulkanske jordbund, druerne er dyrket i. Den klare, sprøde vin besidder både en vidunderlig friskhed og en velafbalanceret kvalitet, der er typisk for denne variant. Vinen har en intens og frugtrig aroma med typiske karakteristika af druesorten Vermentino. Smagen er rig og velafbalanceret med en lang finish. Meget velegnet til lette forretter, supper og fisk. Vinmarkerne ligger ikke langt fra Middelhavet, hvilket forebygger drastiske temperatursvingninger og giver druerne et varmt og stabilt mikroklima. Vinen gærer 7 dage og lagrer i 5 måneder i tanke af rustfri stål.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt