Prieur-Brunet Santenay Blanc 1. Cru - Clos Rousseau 2017

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Santenay Blanc 1. Cru kommer fra en lille parcel i appellationens sydlige del. Her er jordbunden er kalk- og mergelholdig, hvilket bidrager til vinens friskhed og mineralitet.

Læs mere

Santenay Blanc 1. Cru kommer fra en lille parcel i appellationens sydlige del. Her er jordbunden er kalk- og mergelholdig, hvilket bidrager til vinens friskhed og mineralitet.

Læs mere
    Santenay Blanc 1. Cru - Clos Rousseau 2017
    469
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Beskrivelse

    Druerne til Domaine Prieur-Brunets Santenay Blanc 1. Cru – Clos Rousseau kommer fra en 0,22 ha parcel i appellationens sydlige del nær Maranges. Med sin sydøstvendte eksponering midt på skråningen modner druerne tidligere end markerne mod øst tættere på landsbyen. Jordbunden er kalk- og mergelholdig, hvilket bidrager til vinens friskhed og mineralitet. Santenay Blanc 1. Cru – Clos Rousseau er gæret i små egefade med efterfølgende 12 måneders lagring inden aftapning på flaske.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Domaine-Prieur-Brunet-wide-2_Edit.jpg
    Produceret af Domaine Prieur-Brunet
    I 2017 erhvervede Maison Louis Jadot sig den historiske Côte de Beaune ejendom, Domaine Prieur-Brunet, der blev etableret i 1804, og igangsatte en omfattende og tiltrængt revitaliseringsproces. Domaine Prieur-Brunets samlede jordbesiddelser på omkring 25 ha havde Santenay-appellationen som naturligt omdrejningspunkt og foruden enkelte besiddelser i Meursault, er det fortsat herfra langt hovedparten af vinene i dag kommer. Domaine Prieur-Brunets 1. Cru mark i Santenay, deres cirka 5 ha store mark Maladière, er forsat huset stolthed og fineste eksponent for ejendommen. Et omfattende genbeplantningsprogram er igangsat og vil forsætte de kommende mange år. Al arbejde på marker og i kældre varetages nu af Louis Jadots team med samme nidkærhed og præcision, som gælder for alle husets øvrige vine og besiddelser. Der er således næppe nogen tvivl om, at et betydeligt kvalitetsløft er under opsejling. De første tegn på forbedringer står allerede lysende klare.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt