Résonance Vineyard Chardonnay - Découverte Vineyard 2019

USA
USA
Oregon
Dundee Hills

Fremragende enkeltmarks Chardonnay fra Louis Jadots Résonance vingård i Oregon. Stor, fyldig Chardonnay, der fortjener at blive serveret med god mad til.

Læs mere

Fremragende enkeltmarks Chardonnay fra Louis Jadots Résonance vingård i Oregon. Stor, fyldig Chardonnay, der fortjener at blive serveret med god mad til.

Læs mere
  Chardonnay - Découverte Vineyard 2019
  535
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Louis Jadot har erhvervet sig endnu en topmark/vingård i Oregon. Hvor det i starten var Pinot Noir der for alvor fik Oregon på kortet over fremragende vinområder, så begynder Chardonnay at vise sit potentiale i området. Denne enkeltmarks Chardonnay stammer fra Découverte Vineyard i Dundee Hills. Dette bølgende landskab minder utrolig meget om Bourgogne, dog er jordbunden her mere præget af vulkanske stenarter. Druerne høstes ved håndkraft i slutningen af september inden de sorteres. Et forsigtigt pres af de små hele druer, inden mosten flyttes til franske egetræsfade, hvor vinen både gærer og lagrer. Efter ca. 18 måneder tappes vinen på flaske og frigives efter seks måneder i flasken.

  Man er ikke i tvivl om, at man har stor vin i glasset. Op fra glasset vælder det med nuancer af tropisk frugt, hasselnødder, citrusskal, jasmin, fennikel og let fadkrydderi. På tungen er vinen rig og fyldig som en hvid Grand Cru Bourgogne, men samtidig holdt frisk og spændstig af en god syre og fin mineralitet. Dette er verdensklasse stor og fyldig Chardonnay, der fortjener at blive serveret i selskab med stegt eller grillet hvid fisk, gerne serveret med en rig sauce og eventuelt hasselnødder på toppen. Også et oplagt valg til kylling stegt på skindet og serveret med masser af grønt. Vinen bør serveres ved 10-12 grader og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Rsonance_Vineyard - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Résonance Vineyard
  Når man ser bort fra Pinot Noirs naturlige epicentrum i Bourgogne, har kun ganske få steder i verden vist sig særligt egnede til dyrkning af denne krævende druesort. Et af disse steder er staten Oregon på den amerikanske vestkyst, mellem staterne Californien og Washington, hvor især statens nordlige del omkring den 240 km lange Willamette Valley kan tilbyde tilstrækkeligt køligt klima og dermed ideelle dyrkningsbetingelser for Pinot Noir druen. Det var derfor ikke overraskende, at det var netop her Louis Jadot etablerede deres første eventyr uden for Frankrigs grænser i 2010 da Résonance Vineyards, en af statens bedste vingårde, blev sat til salg. Projektet blev anført af Louis Jadots legendariske vinmager Jacques Lardière, og Thibault Gagey, hvis far har siddet i direktørstolen hos Jadot siden 1992. Jacques Lardière var egentlig på vej på pension, men det fristende tilbud om at dyrke vin i Oregon efter biodynamiske principper, kunne han ganske enkelt ikke afslå.
  Fra <a href="/sog/?q=Oregon">oregon</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra oregon området i USA
  The State of Oregon – den lille stat nord for Californien, syd for Washington State har skabt sig omdømme og international anerkendelse som måske USA’s mest interessante vinområde, og vinproduktion daterer sig tilbage til pioneer-tiden 1840’erne. Oregon har markeret sig positivt som en innovativ vinstat og især har områdets kultur inden for udvikling af forskellige bæredygtige vinprojekter tiltrukket mange vinentusiaster og mindre producenter med hjerte for biodynamik, økologi og ’sustainable growing’. En livlig vinstat, med egne, mere stramme, love inden for vindyrkning end f.eks. Californien. Oregon er velsignet af et af verdens mest forskelligartede geoklima, her kan vinmagere nyde godt af et kombineret varm/tørt – klima og kølig/fugtigt. Især har man stor succes med stringente Pinot Gris-vine og komplekse Pinot Noir-vine, men Oregon repræsenterer også fine vine på den spanske Tempranillo, Merlot, Riesling og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt