Rodrigo Méndez Albariño - Cìes 2023

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  95 Point

Smuk vin med kant, nerve og personlighed. Fyldt med citrus, hvide blomster, knust granit og asiatiske krydderier. Spændstig og syredrevet vin med en cremet og blød viskositet.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  95 Point

Smuk vin med kant, nerve og personlighed. Fyldt med citrus, hvide blomster, knust granit og asiatiske krydderier. Spændstig og syredrevet vin med en cremet og blød viskositet.

Læs mere
  Albariño - Cìes 2023
  275
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Albariño fra marker omkring byen Meaño i det mest nordvestlige Galicien. Vinstokkene på de forskellige parceller er alt mellem 15 og 150 år gamle, og de står i en blanding af granit og sand helt ude ved havet. Alle parceller dyrkes økologisk. Dette er de første druer, Rodrigo høster for at få en høj naturlig syre. Som altid hos Rodrigo er det den naturlige gær, der hersker i kælderen. Vinen både gærer og lagrer i en blanding af 225, 300 og 400 liters gamle egetræsfade. Ikke for at vinen skal smage af træ, men for at den kan ’trække vejret’ i processen. Meget let battonage, alt efter hvordan de enkelte fade udvikler sig. Skulle et enkelt fad have taget smag fra træet, bliver det solgt fra og kommer ikke med i det færdige blend. Glem alt om koldgæret industriel Albariño – det her er vin med kant, nerve og personlighed. Op fra glasset vælter det med nuancer af forskellige citrusfrugter, hvide blomster, knust granit, mynte og asiatiske krydderier. Her giver sammenligningen mellem Albariño og Riesling endelig mening. I smagen er vinen spændstig og syredrevet, men også let præget af lagringen i de gamle egetræsfade og den nænsomme battonage, der samtidig giver vinen en nærmest cremet og helt blød viskositet. Utrolig alsidig hvidvin, der selvfølgelig er oplagt til stort set alt fra havet, men også til lyst kød som gris og fjerkræ, serveret med masser af grønt og lette saucer. Vi anbefaler servering indenfor 4-5 år fra høståret ved 7-8 grader. "These are the first grapes harvested, looking for a young wine with a short élevage. As each barrel is going to be slightly different, the blend is going to have nuance and complexity. This is a bit more concentrated and ready early on, perhaps the effect of the smaller barrels. The wines from the villages in the Meaño valley tend to have more acidity, and in 2018, this is sharp and saline, with a citrus twist. 5,000 bottles produced. 94/100" - The Wine Advocate, Parker
  Læs hele beskrivelsen
  H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
  Produceret af Rodrigo Mendez
  Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt