Rodrigo Méndez Albariño - Sàlvora 2022

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  96 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  95+ Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  93+ Point

Fantastisk vin, der sender tankerne mod Vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Pakket med frugt og en dejlig, Rieslingsk syre.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  96 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  95+ Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  93+ Point

Fantastisk vin, der sender tankerne mod Vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Pakket med frugt og en dejlig, Rieslingsk syre.

Læs mere
  Albariño - Sàlvora 2022
  495
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Sushi
  Tapas
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sálvora kommer fra en gammel parcel med vinstokke, der er ca. 150 år gamle. De står i en blanding af granit, sand og kalk med udsigt ud over det kolde Atlanterhav. Den gamle parcel har været dyrket økologisk de sidste 15 år. Denne parcel er ofte den sidste, Rodrigo høster, og dermed høster han den ca., når de andre begynder at høste. Da Rodrigo ikke vil standse en malolaktisk gæring i vinen, går han efter naturlig høj syre helt fra begyndelsen. Gæret ved den naturlige gær og lagret i tre store 600 liters fade (6-7 år gamle). Rodrigo leger med battonage her for at give vinen dybde og struktur i smagen. Sàlvora har nærmest to liv. Åbner man blot flasken ved 4-5 grader og drikker den kold i slanke vinglas, får man en flot klassisk slank Albariño, der slukker tørsten på den bedste måde. Men giver man vinen 1-2 timer i en karaffel og serverer den ved 10-12 grader i et stort Bourgogneglas, så venter der en helt andet oplevelse med en duft, der sender tankerne mod stor vintage-Champagne eller Chablis på den helt store skala. Duften er pakket med bl.a. citrusfrugt, gul pære, fersken, brioche, knust granit, røgede mandler og et væld af vilde blomster. På tungen er vinen letløbende, dyb og bredspektret på samme tid. Strukturen har en Rieslingsk syre og spændstighed, men samtidig har vinen et cremet og blød udtryk, man normalt ville forbinde med f.eks. hvid Côte de Beaune. Fantastisk vin i selskab med f.eks. skindstegt fisk serveret med nødder og kapers, sushi (California rolls), kylling med en urtebaseret sauce/olie eller helt klassisk til et bredt udvalg af tapas. Kan gemmes op til 10 år fra høståret, men vi anbefaler at nyde vinen indenfor 4-5 år fra høståret. Desværre bliver der blot lavet ca. 2.000 flasker af denne fantastiske vin.

  "I was blown away by the purity and subtleness of the pungent 2020 Sálvora, an Albariño from a centenary vineyard. It has citrus freshness, and it's vibrant, mineral and beautifully textured. It finishes long and tasty, almost salty. This should age magnificently in bottle. In this vintage, they changed to a Burgundy bottle. It used to come in a Rhine bottle. This is ethereal, precise and pure, a chiseled Albariño like few others." - 96/100 – The Wine Advocate

  Læs hele beskrivelsen
  H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
  Produceret af Rodrigo Mendez
  Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt