Rodrigo Méndez Albariño - Toralla 2023

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
  • René Langdahl
    2023
    2023
    95 Point

Toralla er indgangen til Galiciens bedste producent af Albariño – Rodrigo Mendez.

Læs mere
  • René Langdahl
    2023
    2023
    95 Point

Toralla er indgangen til Galiciens bedste producent af Albariño – Rodrigo Mendez.

Læs mere
    Albariño - Toralla 2023
    199
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Mager fisk
    Østers
    Tapas
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Honningmelon

    Honningmelon

    Nektariner

    Nektariner

    Grønt æble

    Grønt æble

    Druer
    Albarino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Hvor de andre vine fra Rodrigo Mendez kommer fra specifikke parceller, så kommer druerne til Toralla fra ca. 50 år gamle stokke fra forskellige parceller omkring Salnés. Som altid hersker det naturlige gær i kælderen og vinen er lagret i en blanding af ståltanke og store gamle egetræsfade.

    I enkelte af fadene kan der ske malolaktisk gæring, men det er aldrig mere end 10-15 %, der i så fald kommer med i den færdige vin. Som altid med vinene fra Rodrigo Mendez, så skal man her glemme alt om koldgæret industriel Albariño. I duften åbner Toralla fra start op med et væld af forskellige nuancer af bl.a. citrusfrugter, knuste sten, hvide blomster, mynte og pære.

    Det her er et fremragende alternativ til f.eks. top tysk riesling (tør) eller meget mineralske udgaver af hvid Bourgogne som f.eks. Chablis.

    Smagen er frisk, syredrevet og meget kølig. En oplagt vin til stort set alt fra havet, vegetariske retter med lette saucer eller som hyggevin på terrassen, hvor den både komplekse, men også meget læskende stil gør, at det er en god idé allerede at have den næste flaske klar på køl.

    Vi anbefaler servering indenfor 4-5 år fra høståret ved 7-8 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
    Produceret af Rodrigo Mendez
    Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
    Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra galicien området i Spanien
    Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt