Rodrigo Méndez Albariño - Toralla 2023

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • René Langdahl
  2023
  2023
  95 Point

Toralla er indgangen til Galiciens bedste producent af Albariño – Rodrigo Mendez.

Læs mere
 • René Langdahl
  2023
  2023
  95 Point

Toralla er indgangen til Galiciens bedste producent af Albariño – Rodrigo Mendez.

Læs mere
  Albariño - Toralla 2023
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Mager fisk
  Østers
  Tapas
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Hvor de andre vine fra Rodrigo Mendez kommer fra specifikke parceller, så kommer druerne til Toralla fra ca. 50 år gamle stokke fra forskellige parceller omkring Salnés. Som altid hersker det naturlige gær i kælderen og vinen er lagret i en blanding af ståltanke og store gamle egetræsfade.

  I enkelte af fadene kan der ske malolaktisk gæring, men det er aldrig mere end 10-15 %, der i så fald kommer med i den færdige vin. Som altid med vinene fra Rodrigo Mendez, så skal man her glemme alt om koldgæret industriel Albariño. I duften åbner Toralla fra start op med et væld af forskellige nuancer af bl.a. citrusfrugter, knuste sten, hvide blomster, mynte og pære.

  Det her er et fremragende alternativ til f.eks. top tysk riesling (tør) eller meget mineralske udgaver af hvid Bourgogne som f.eks. Chablis.

  Smagen er frisk, syredrevet og meget kølig. En oplagt vin til stort set alt fra havet, vegetariske retter med lette saucer eller som hyggevin på terrassen, hvor den både komplekse, men også meget læskende stil gør, at det er en god idé allerede at have den næste flaske klar på køl.

  Vi anbefaler servering indenfor 4-5 år fra høståret ved 7-8 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
  Produceret af Rodrigo Mendez
  Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt