Schwedhelm Müller-Thurgau - Trocken 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Frisk, skøn vin med god frugt, dejlig fylde og en herlig stålsat syre lavet på den tyske drue Müller Thurgau. En ideel ledsager til smørstegt hvid fisk eller skaldyr.

Læs mere

Frisk, skøn vin med god frugt, dejlig fylde og en herlig stålsat syre lavet på den tyske drue Müller Thurgau. En ideel ledsager til smørstegt hvid fisk eller skaldyr.

Læs mere
  Müller-Thurgau - Trocken 2021
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Kammusling
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Honning

  Honning

  Grønt æble

  Grønt æble

  Jasmin

  Jasmin

  Fersken

  Fersken

  Druer
  Müller-Thurgau

  Beskrivelse

  Müller Thurgau-druesorten har siden udgangen af 2. Verdenskrig været arbejdshesten i tysk vinindustri. En viril og højtydende druesort, hvis udbytte kunne give op mod det dobbelte af Riesling, var naturligvis nyttig da freden havde sænket sig, og det forsømte skulle genetableres. Druesorten, der er en krydsning af Riesling og Madeleine Royale, gav oftest neutrale og mildest talt kedelige vine. Men i dag har forbavsende mange af Tysklands unge, lysende talenter imidlertid sat sig for at bevise, at den tidligere så forkætrede drue rent faktisk kan levere materiale til interessante vine, herunder naturligvis også Stephan Schwedhelm. Man kan nærmest tale om en Müller-Thurgau version 2.0. Schwedhelms Müller-Thurgau er en sympatisk og frisk hvidvin, med godt frugt, passende fylde og en herlig stålsat syre. En ideel ledsager til smørstegt hvid fisk, kammuslinger eller andre lignende skaldyr.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Schwedhelm
  For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
  Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra pfalz området i Tyskland
  Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt