Schwedhelm Riesling - Kreuzberg - Erste Lage - Trocken 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Tør og rank med frisk frugtsyre. I både duft og smag synes hele citrusfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet.

Læs mere

Tør og rank med frisk frugtsyre. I både duft og smag synes hele citrusfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet.

Læs mere
    Riesling - Kreuzberg - Erste Lage - Trocken 2021
    245
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Kammusling
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Lime

    Lime

    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Jasmin

    Jasmin

    Petroleum

    Petroleum

    Citron

    Citron

    Druer
    Riesling

    Beskrivelse

    Kreuzberg-marken ligger for foden af landsbyen Zell, hvor Schwedhelm-familien har til huse. Jordbunden er kendetegnet af tung lerjord iblandet kalkstykker, hvorfor denne vin er en af de mere muskuløse Rieslinger, fra Schwedhelms altid sikre hånd. Druerne høstes i flere ombæringer, og ved ankomsten til vingården udblødes de i ca. otte timer. Vinen spontangærer i rustfri ståltanke og lagrer på bærmen frem til maj det følgende år. Vinen er tør og rank med en pæn portion frisk frugtsyre, ganske som Schwedhelms øvrige Rieslinger, men fremstår mere moden en f.eks. Wotanfels. I både duft og smag synes hele citrusfrugtfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet, afsluttet af en eksemplarisk mineralsk spændstighed, der er typisk for Schwedhelms vine.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Schwedhelm
    For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
    Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
    Fra pfalz området i Tyskland
    Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt