Schwedhelm Riesling - Kreuzberg - Erste Lage - Trocken 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Tør og rank med frisk frugtsyre. I både duft og smag synes hele citrusfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet.

Læs mere

Tør og rank med frisk frugtsyre. I både duft og smag synes hele citrusfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet.

Læs mere
  Riesling - Kreuzberg - Erste Lage - Trocken 2021
  245
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Beskrivelse

  Kreuzberg-marken ligger for foden af landsbyen Zell, hvor Schwedhelm-familien har til huse. Jordbunden er kendetegnet af tung lerjord iblandet kalkstykker, hvorfor denne vin er en af de mere muskuløse Rieslinger, fra Schwedhelms altid sikre hånd. Druerne høstes i flere ombæringer, og ved ankomsten til vingården udblødes de i ca. otte timer. Vinen spontangærer i rustfri ståltanke og lagrer på bærmen frem til maj det følgende år. Vinen er tør og rank med en pæn portion frisk frugtsyre, ganske som Schwedhelms øvrige Rieslinger, men fremstår mere moden en f.eks. Wotanfels. I både duft og smag synes hele citrusfrugtfamilien at være samlet; citron, lime, kumquat og appelsin, men også fersken og grønne urter er med til at fuldende billedet, afsluttet af en eksemplarisk mineralsk spændstighed, der er typisk for Schwedhelms vine.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Schwedhelm
  For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
  Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra pfalz området i Tyskland
  Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt