Schwedhelm Riesling - Schwarzer Herrgott - Grosse Lage 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Overordentlig kompleks med en overflod af duft- og smagsindtryk, der byder på citrusfrugter, modne æbler, lime og ingefær. Her får du tysk Riesling, når det er allerbedst.

Læs mere

Overordentlig kompleks med en overflod af duft- og smagsindtryk, der byder på citrusfrugter, modne æbler, lime og ingefær. Her får du tysk Riesling, når det er allerbedst.

Læs mere
  Riesling - Schwarzer Herrgott - Grosse Lage 2021
  349
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Kammusling
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Beskrivelse

  Schwarzer Herrgott er Schwedhelms Grosse lage eller Grand Cru vinmark. Den er navngivet efter et gammelt forvitrede kors, som er opstillet for enden af marken, der afgrænses af to kalkstensmurer. Herfra leverer de gennemsnitligt 35 år gamle Riesling-vinstokke druer til husets suverænt bedste vin. Cirka 60 % af vinen er spontangæret i ståltanke, og den resterende del i gamle fade. Schwarzer Herrgott er en meget kompleks, delikat, næsten feminin Riesling. I duften bliver der budt på citrusfrugter, modne æbler, vanille, lime og ingefær, og i smagen kombineres unikt aromaer af crème brulée og vanille med melon, appelsin og især hvid fersken. Dernæst bidrager mineralitet og frisk stålsat syre til den samlede forførende dans, der finder sted hen over hele smagspaletten. Vinen har i tidligere årgange indskrevet sig blandt Tysklands bedste vine. Den kan nydes allerede nu, men har udsigt til et spændende og alenlangt liv.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Schwedhelm
  For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
  Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra pfalz området i Tyskland
  Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt