Schwedhelm Riesling - Wotan Kalkfels - Erste Lage - Trocken 2021

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Et overflødighedshorn af duft- og smagsindtryk med elegant Riesling-frugtkoncentration, rank mineralitet og en gnistrende, forfriskende syre.

Læs mere

Et overflødighedshorn af duft- og smagsindtryk med elegant Riesling-frugtkoncentration, rank mineralitet og en gnistrende, forfriskende syre.

Læs mere
  Riesling - Wotan Kalkfels - Erste Lage - Trocken 2021
  299
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Kammusling
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr

  Beskrivelse

  Wotanfels er Schwedhelm Erste Lage eller 1. Cru vinmark, hvis vi skal sammenligne klassifikationssystemet i Bourgogne. Wotan var longobardernes navn for Odin, som vi kender fra nordisk mytologi, men også hovedguden i Wagners Nibelungens Ring. I dette tilfælde henviser navnet til den bizarre otte meter høje kalkklippe, der knejser stolt ved en af Schwedhelms bedste markparceller. Et mytisk sted, der er i stand til af frembringe næsten magiske vine. Wotanfels er en ægte spontangæret vin, der er blevet fermenteret uden tilsætning af kunstgær. Vinen er en sand åbenbaring og aldeles imponerende. Et mangefacetteret, smagsmæssigt overflødighedshorn med elegant vedvarende Riesling-frugtkoncentration, kalkholdig mineralitet og et næsten gnistrende, ledsagende syreniveau, der alt sammen peger i retning af de kalkholdige jorder ved Wotans imposante klippe.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Schwedhelm
  For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
  Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra pfalz området i Tyskland
  Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt