Stéphane Orieux Muscadet - Cuvée M 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Muscadet Sèvre et Maine

Eksemplarisk økologisk hvidvin fra kystnære marker i Sevre et Maines. Vinen har en flot cremethed og et mineralsk-islæt.

Læs mere

Eksemplarisk økologisk hvidvin fra kystnære marker i Sevre et Maines. Vinen har en flot cremethed og et mineralsk-islæt.

Læs mere
  • Ecological
Muscadet - Cuvée M 2022
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Østers
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Citron

Citron

Pære

Pære

Hvide blomster

Hvide blomster

Grønt æble

Grønt æble

Fersken

Fersken

Druer
Melon De Bourgogne

Beskrivelse

Fremragende intro til Stéphane Orieux vine, der virkelig viser hvad Melon de Bourgogne (Muscadet) druen kan udtrykke i det mineralrige terroir tæt ved kysten syd for Bretagne.

Efter forsigtigt pres, gærer vinen på det naturlige gær og lagres på bundfaldet (sur lie) i ståltanke i 6 til 8 måneder før vinen tappes og er klar til frigivelse. I duften fornemmes straks havets brusen. Elegant og kølig aroma pakket med citrusfrugter, østersskaller, knust kridt, pære og hvide blomster. På tungen har vinen en fornem kombination af cremet frugt fra lagringen ’sur lie’ og en markant syre fra det kølige klima vinen kommer fra.

I eftersmagen er der en mundrensende syre der gør vinen oplagt i selskab med østers, stort set alt med skaldyr og fisk, samt salater og ikke mindst som en aperitif. En vin der komplementerer maden på tallerkenen uden at overdøve den. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt