Stéphane Orieux Muscadet - La Bregeonnette 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
Muscadet Sèvre et Maine

Økologisk signaturvin fra Stéphane Orieux, opkaldt efter ejendommen som hans far købte i 60’erne og som stadig er base for domainet. En hvidvin med en cremet tekstur og spændstig syre.

Læs mere

Økologisk signaturvin fra Stéphane Orieux, opkaldt efter ejendommen som hans far købte i 60’erne og som stadig er base for domainet. En hvidvin med en cremet tekstur og spændstig syre.

Læs mere
  • Ecological
Muscadet - La Bregeonnette 2023
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Salater
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Citron

Citron

Pære

Pære

Hvide blomster

Hvide blomster

Grønt æble

Grønt æble

Fersken

Fersken

Druer
Melon De Bourgogne

Beskrivelse

La Bregeonnette er simpelthen facitlisten på de unikke vine på Melon de Bourgogne (Muscadet) druen her fra det mineralrige terroir ude ved kysten. Fra vinstokke mellem 20 og 40 år gamle. Efter forsigtigt pres, gærer vinen på det naturlige gær og lagres på bundfaldet (sur lie) i ståltanke i 10 måneder før vinen tappes og er klar til frigivelse.

Kølig, mineralsk og elegant aroma pakket med bl.a. østersskal, knuste sten, pære, blomster og ikke mindst et væld af citrusfrugter. Smagen er blød og spændstig på samme og holdt frisk af en fornem afstemt naturlig syre. Den mundrensende syre i eftersmagen gør vinen saftig og oplagt som en aperitif eller som i lokalområdet – serveret til et væld fisk, skaldyr, østers og salater. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt