Stéphane Orieux Muscadet - La Grand Piéce 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Muscadet Sèvre et Maine

En af Stéphanes topvine og ganske enkelt en af de bedste vine i området. Denne økologiske hvidvin er blød, letløbende og understøttet af en fantastisk syre og mineralitet.

Læs mere

En af Stéphanes topvine og ganske enkelt en af de bedste vine i området. Denne økologiske hvidvin er blød, letløbende og understøttet af en fantastisk syre og mineralitet.

Læs mere
  • Ecological
Muscadet - La Grand Piéce 2022
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Nordisk køkken
Østers
Salater
Skaldyr
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Citron

Citron

Pære

Pære

Hvide blomster

Hvide blomster

Grønt æble

Grønt æble

Fersken

Fersken

Druer
Melon De Bourgogne

Beskrivelse

Druerne til denne topvin kommer fra en gammel parcel med et meget stenet og mineralsk terroir, hvor vinstokke virkelig skal kæmpe og derfor er udbyttet markant lavere end normalt for området. Efter forsigtigt pres, gærer vinen på det naturlige gær og lagres på bundfaldet (sur lie) i ståltanke i 8 måneder før vinen tappes og er klar til frigivelse. Vinen har helt klassisk Muscadet Sévre et Maine aromaer, hvor der er lige skruet lidt op på alle tangenterne og dybden i nuancerne. Duften er pakket med grønne æbler, østersskal, kridt, pære, blomster og citrusfrugter. Smagen er helt blød og letløbende, men holdt frisk og spændstig af en herlig naturlig syre og mineralitet.

Syren gør at mundvandet løber og man hele tiden har lyst til en tår mere. Oplagt som en luksuriøs aperitif uden bobler eller serveret til stort set alt fra havet, lyst fjerkræ eller salater. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt