Stoney Range Sauvignon Blanc 2023

New Zealand
New Zealand
Waipara Valley
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  93 Point
 • Flaskehalsen
  2020
  2020

Frisk, sprød og af enestående høj kvalitet med alt hvad en klassisk newzealandsk Sauvignon Blanc skal byde på. Velafstemt frugt, dejlig friskhed og en perfekt syrebalance.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  93 Point
 • Flaskehalsen
  2020
  2020

Frisk, sprød og af enestående høj kvalitet med alt hvad en klassisk newzealandsk Sauvignon Blanc skal byde på. Velafstemt frugt, dejlig friskhed og en perfekt syrebalance.

Læs mere
 • Sustainable
Spar 47%
Sauvignon Blanc 2023

Før 169 kr.

89
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Stoney Range Sauvignon Blanc

Det familiedrevne, uafhængige Sherwood Estate Wines har hen over de seneste 30 år skabt den ene populære vin efter den anden på deres vingård i Waipara Valley på den nordlige del af sydøen i New Zealand.

Det gælder også denne flotte hvidvin af Sauvignon Blanc-druer fra familiens ”Stoney Range”-vinmark. Den ligger perfekt til lette, forfriskende hvidvine med masser af saftig syre og lang eftersmag. Med Stoney Range får du en delikat og aromatisk Sauvignon Blanc med tiltalende frugt og høj værdi til prisen.

Sherwood Estate – fra enmandshær til millionforretning

Da familien Sherwood begyndte på deres vineventyr i 1987, havde de aldrig drømt om, at deres lille familieforetagende skulle udvikle sig til en af de største, uafhængige vinproducenter i New Zealand. Men sådan gik det! For deres hårde arbejde og altid målrettede og respektfulde tilgang til alt lige fra dyrkning af vinmarkerne over håndteringen af høsten og til produktionen af selve vinen har gjort deres vine kendte langt ud over Waipara Valley og New Zealands grænser.

Dalen ligger i North Canterbury ikke særlig langt nord for storbyen Christchurch på sydøen. Her har et lille dusin vinhuse gjort dalen kendt for især Pinot Noir og Sauvignon Blanc vine. Men selv om Sherwood Estate Wines i dag er en millionforretning regnet i dollars, har Jill og Dayne Sherwood fortsat en finger med overalt for at sikre den særlige stil og høje kvalitet.

Sprudlende og sprød hvidvin

Den flotte, næsten grønlige hvidvin byder på en tydelig aroma af stikkelsbær, guava og passionsfrugt, der vælder op i glasset med fine strejf af underliggende urtenoter. I smagen er vinen frisk, tør og sprudler af tropiske frugter, limeskal og et let strejf af nyslået græs. Eftersmagen er lang og domineres af de tropiske frugtnoter og den friske syre. En smukt afbalanceret og utrolig læskende smagsoplevelse!

Perfekt til enhver anledning og lette kødretter

Stoney Range Sauvignon Blanc kan nydes til enhver anledning, lige fra en hyggestund på terrassen om sommeren, over aperitif før maden og til en let fiskeanretning eller en ret med magert, lyst kød.

Læs hele beskrivelsen
H - Hand harvest pinot (7)_Edit.jpg
Produceret af Sherwood Estate
Det familieejede Sherwood Estate ligger i den frodige Waipara Valley. Vingården blev etableret i 1987 af Dayne og Jill Sherwood, og gør dermed Sherwood Estate til en af regionens ældste. Selvom vingården i dag er veletableret og rentabel, har pionerånden aldrig helt forladt ægteparret. De foretrækker at have ”hands-on” på selv den mindste detalje, hvad enten det er på markerne eller i kældrene. ”We do it all. All day, every day.”, som en stolt Jill ynder at sige. De jordmæssige besiddelser er vokset fra 3 til 105 ha, og dyrkes i overensstemmelse med New Zealand Wine Growers Sustainable Programme. Fra deres seks vinmarker i Waipara dyrker de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay og Pinot Gris. En enkelt besiddelse i Marlborough er udelukkende dedikeret til Sauvignon Blanc. Vinene fra Sherwood Estate er af enestående høj kvalitet, tro mod alt hvad man forbinder med vine fra New Zealand: kølig velafstemt frugt, delikat friskhed i perfekt balance.
Fra <a href="/sog/?q=Waipara Valley">waipara valley</a> området i <a href="/sog/?q=new zealand">New Zealand</a>
New Zealands kølige, maritime klima har vist sig særdeles velegnet til produktion af kvalitetsvine. Særligt klassiske europæiske koldklimadruer som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Pinot Noir synes at trives i dette ørige fjernt fra alt. Vinproduktionen er koncentreret omkring Sydøen, hvor Marlborough-regionen var den første, der vækkede den internationale interesse. Siden er andre regioner kommet til. En af disse er Waipara, der ligger 45 minutters kørsel fra Christchurch. Regionen er kendt for sine varme, stabile somre og lave nedbørsmængder, hvilket gør Waipara til et enestående dyrkningsområde for kvalitetsvine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt