Suertes Del Marques Vidonia V. P. 2022

Spanien
Spanien
Tenerife
Valle de Orotavas

Utrolig kompleks, silkeblød og cremet vin, pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te.

Læs mere

Utrolig kompleks, silkeblød og cremet vin, pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te.

Læs mere
  Vidonia V. P. 2022
  695
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Tapas
  Smagsnoter
  Blomster

  Blomster

  Knuste sten

  Knuste sten

  Urter

  Urter

  Citron

  Citron

  Druer
  Listán Blanco

  Beskrivelse

  Toppen af hvid fra Suertes del Marques og dermed en af Spaniens bedste og mest sjældne hvidvine. V.P. står for ’viñedos propios’, der betyder ’vores egne parceller’ og vinen er produceret udelukkende på meget gamle vinstokke (100-150 år) på deres egen Las Suertes-parcel, der er præget af en jordbund af sand, ler og ikke mindst Tenerifes ekstreme mineralitet i jorden. Efter gæring på den naturlige gær, er vinen lagret i 500 liters Stockinger-fade i 11 måneder. De to fade, der har den mest ’cremede’ tekstur (i stil med Bourgogne) bliver tappet som V.P. og resten indgår i den almindelige Vidonia.

  Duften sender ens tanker mod andre store terroirs som Etna, Jura eller Bourgogne. Utrolig kompleks vin og pakket med fine noter af citronskal, hvid peber, knuste sten, røg, urter og te. I smagen er vinen mere silkeblød og cremet end de andre hvide fra Suertes del Marques, men stadig præget af den vilde mineralitet fra de gamle stokke, der går dybt ned i vulkanen. Vinen har et langt liv foran sig, lav pH og høj syre. Smager du vinen i dens ungdom, så bør du give den minimum en times tid i en karaffel før servering ved 9-10 grader. Med blot en produktion på 1000 liter, så er det ikke en flaske, man ser hver dag.

  "There is finesse and acidity, subtleness and elegance. There is a tad more complexity and depth than in the Vidonia but also more subtleness. It's a slightly different style but the same extremely high quality." – Luis Gutierez, The Wine Advocate

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - IMG_5979_Edit.jpg
  Produceret af Suertes del Marqués
  Suertes del Marques blev skabt I 2006 af Jonathan Garcia, der købte 9 hektar på den nordlige del af Tenerife på Europas højeste vulkan. Alt dyrkes i dag økologisk og flere ting fra den biodynamiske verden er også implementeret.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt