Tebaldo Bianco 2022

Italien
Italien
Puglia

Frisk, fyldig og aromatisk. Frugtrig med en behagelig eftersmag der afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter.

Læs mere

Frisk, fyldig og aromatisk. Frugtrig med en behagelig eftersmag der afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter.

Læs mere
    Bianco 2022
    109
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Allround
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Skaldyr
    Vegetariske retter
    Velkomst
    Smagsnoter
    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Æble

    Æble

    Honning

    Honning

    Fersken

    Fersken

    Druer
    Bombino Bianco

    Beskrivelse

    Tebaldo Bianco er fremstillet på Bombino Bianco, en højt ydende druesort der fortrinsvis dyrkes ved Adriaterhavets kystnære områder. Bombino betyder den ”lille bombe” og henviser til druens form som er helt cirkulær. Druerne til vinen bliver høstet tidligt og den efterfølgende tid i viniriet, som kun foregår på rustfrie ståltanke, gør at Tebaldo Bianco er en yderst behagelig og frisk vin. Den fremstår strågul i glasset og i bouqueten er både frisk, fyldig og aromatisk. Den er frugtrig i smagen og den behagelige eftersmag afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter. Vinen gør sig egnet til lette retter og kan også nydes uden mad.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt