Tebaldo Bianco 2022

Italien
Italien
Puglia

Frisk, fyldig og aromatisk. Frugtrig med en behagelig eftersmag der afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter.

Læs mere

Frisk, fyldig og aromatisk. Frugtrig med en behagelig eftersmag der afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter.

Læs mere
  Bianco 2022
  109
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Æble

  Æble

  Honning

  Honning

  Fersken

  Fersken

  Druer
  Bombino Bianco

  Beskrivelse

  Tebaldo Bianco er fremstillet på Bombino Bianco, en højt ydende druesort der fortrinsvis dyrkes ved Adriaterhavets kystnære områder. Bombino betyder den ”lille bombe” og henviser til druens form som er helt cirkulær. Druerne til vinen bliver høstet tidligt og den efterfølgende tid i viniriet, som kun foregår på rustfrie ståltanke, gør at Tebaldo Bianco er en yderst behagelig og frisk vin. Den fremstår strågul i glasset og i bouqueten er både frisk, fyldig og aromatisk. Den er frugtrig i smagen og den behagelige eftersmag afsluttes med et forfriskende strejf af lidt bitre noter. Vinen gør sig egnet til lette retter og kan også nydes uden mad.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt