Terroir Al Limit Terra de Cuques Blanc 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  93+ point
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92+ Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  93+ point
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92+ Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
  Terra de Cuques Blanc 2021
  395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Valnød

  Valnød

  Kaffe

  Kaffe

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Jasmin

  Jasmin

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Nektariner

  Nektariner

  Appelsinblomst

  Appelsinblomst

  Druer
  Pedro Ximenez
  Muscat d’Aelxandre

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat. Markerne er beliggende i 350-400 meters højde, dyrkes biodynamisk og alt forgår ved håndkraft. 90% Pedro Ximenez fra gamle stokke, der står i lerholdig jord ved El Molar. Disse nordvendte og kølige marker giver Pedro Ximenez en fantastisk finesse og kølighed. 10% Muscat d’Alexandria fra skiferprægede skråninger er med til at give vinen elegance og aroma. Druerne trækker og gærer 5-6 dage med skindet ’whole cluster’, presses forsigtigt i en gammel lille presse og gærer færdig og lagres i små cementtanke i 14 måneder. Vi er meget langt fra en klassisk hvid Bourgogne eller lign. Terra de Cuques Blanc er utrolig kompleks og dyb. Åbner i aromaen op med bl.a. vilde urter, grøn te, oliven, græs og hvide blomster. Teksturen i vinen kan nærmest minde om en let rødvin, en fantastisk kombination af letløbende saft, der i eftersmagen lige har en smule modhager. Fantastisk vin til et bredt udvalg fra køkkenet, lige fra f.eks. den fede fisk med en rig sauce og urter, til kylling eller svinekød serveret ’asian style’ eller i selskab med friske oste. Vi anbefaler at give vinen en smule luft inden servering ved 8-9 grader. “The white 2017 Terra de Cuques Blanc has a marine nose with hints of iodine and salt, slowly showing some white fruit, Mediterranean herbs, fennel and dry stones. Even if 2017 was a warmer year, this blend of 90% Pedro Ximénez and 10% Moscatel kept its alcohol at 13.5%. The skin contact was shortened, and the wine is subtler and finer, with ultra fine tannins and a textured mouthfeel. This is also cleaner, with less lees aromas, and the wine is sharp and more defined. I'd never say this is a warm vintage. They believe the only way to fight climate change is with work in the vineyard, and their vines are balanced and take the heat and extremes better. It just works. 93/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt