Tokaj Hétszolo Tokaji Furmint Dry Selection 2018

Ungarn
Ungarn
Tokaji

Delikat og exceptionel hvidvin med elegant bouquet af pærer, æbler, hvide blomster og en fin underspillet mineralitet samt kompleks frugtsyre og spændstig krop.

Læs mere

Delikat og exceptionel hvidvin med elegant bouquet af pærer, æbler, hvide blomster og en fin underspillet mineralitet samt kompleks frugtsyre og spændstig krop.

Læs mere
  • Ecological
Tokaji Furmint Dry Selection 2018
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Smagsnoter
Æble

Æble

Honning

Honning

Pære

Pære

Hvide blomster

Hvide blomster

Mandarin

Mandarin

Druer
Furmint

Beskrivelse

Dry Furmint Selection er vinhuset Hétszőlős mest friske og aromatiske vin. Vinen skabes på druen Furmint, der udover at være den mest beplantede og populære drue i Tokaj også bærer mange lighedstræk med den tyske Riesling-drue. Furmint skaber vine, der er elegante, forfriskende og mineralske og Hétszőlős økologiske eksemplar er bestemt ingen undtagelse. Furmint er ligesom sin tyske pendant utrolig god til at udtrykke sit lokale terroir og viser Tokaj-regionens helt særegne karakteristika. Vinen er lavet af 100% Furmint fra enkeltvinsmarkerne Nagyszőlő, Kis-Garai og Hétszőlő, der alle ligger på vulkanisk klippe med et tyndt lag løss ovenpå. Både Hétszőlő- og Nagyszőlő-vinmarkerne har siden 1772 haft en klassifikation svarende til Premier Cru. Dette kombineret med vinstokke med en alder på omtrent 25 år er med til at give kompleksitet til vinen. Resultatet er en delikat og exceptionel hvidvin med lys farve og en elegant bouquet med pærer, æbler, hvide blomster og en fin underspillet mineralitet. Vinen byder på velintegreret fad i både duft og smag, en rank, forfriskende og kompleks frugtsyre og spændstig krop. Den afsluttende finish er lang og behagelig. En fremragende smagsoplevelse nu og ti år frem. Server vinen til grillet fisk, skaldyr og lyst fjerkræ eller nyd den helt for sig selv.
Læs hele beskrivelsen
H - Hetszolo Tokaji - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Hetszolo Tokaji
Da jerntæppet i 1989 faldt og atter forenede Europa, var velbeslåede, vesteuropæiske vinproducenter ikke sene til at tage til Ungarn – nærmere bestemt Tokaj-regionen i landets nordøstlige hjørne, for at sikre sig en bid af den eftertragtede kage. Ungarn havde op igennem 1700-tallet været leverandør af nogle af verdens mest eksklusive vine. De sødmefulde vine var i høj kurs og Tokaji Aszú var den mest eftertragtede dessertvin på verdensplan – selv i Frankrig nød den ungarske nektar større anerkendelse end deres egen Sauterne. Men hvad der igennem århundreder havde været en af foretrukne vine blandt de kongelige, tsarer og filosoffer i Europa, var under det kommunistiske styre blevet en sørgelig affære. Den historiske Hétszőlő-ejendom, der igennem århundreder havde været i hænderne på nogle af områdets mest indflydelsesrige, adelige familier var således også i ringe forfatning, da det franske firma Grands Millésimes de France opstøvede den glemte perle i 1991.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt