Tommasi Bianco - Appassimento - Adorato 2022

Italien
Italien
Veneto

Mellemfyldig hvidvin med indbydende duft af krydrede, tropiske frugter og honning og en sprød og fin eftersmag med lidt mandelpræg.

Læs mere

Mellemfyldig hvidvin med indbydende duft af krydrede, tropiske frugter og honning og en sprød og fin eftersmag med lidt mandelpræg.

Læs mere
  Bianco - Appassimento - Adorato 2022
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Ost
  Sushi
  Velkomst
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Mandarin

  Mandarin

  Merian

  Merian

  Havsalt

  Havsalt

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Garganega
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Adorato er lavet på den store internationale drue Chardonnay og den helt og aldeles lokal-italienske drue Garganega. I glasset fremstår den med flot, strågylden farve og indbydende duft af krydrede, tropiske frugter og honning. Smagen er mellemfyldig med et rent bid og en sprød og fin eftersmag med lidt mandelpræg. Hos Tommasi selv drikker de den bl.a. til risotto, gerne med lidt trøffel og til alle salgs fisk. En vis andel af druerne er tørret, inden man laver vinen – en teknik der på italiensk hedder ”appassimento” og som betyder ”udtørret”. Veneto-vinene er netop berømte for denne teknik, der skaber meget intense og koncentrerede vine. Det er bl.a. Amarone, der er så berømte for denne teknik.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt