Tommasi Custoza - Bosco del Gal 2020

Italien
Italien
Veneto

Delikat, tør og aromatisk vin med en flot sprød finish. Flot bouquet der leder tankerne hen på modne ferskner, grønne æbler og hvide blomster.

Læs mere

Delikat, tør og aromatisk vin med en flot sprød finish. Flot bouquet der leder tankerne hen på modne ferskner, grønne æbler og hvide blomster.

Læs mere
  Custoza - Bosco del Gal 2020
  135
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Sushi
  Trøffel
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Grønt æble

  Grønt æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Honning

  Honning

  Mandarin

  Mandarin

  Merian

  Merian

  Muslingeskal

  Muslingeskal

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Trebbiano
  Garganega
  Cortese
  Malvasia

  Beskrivelse

  Druerne til Bosco dal Gal er dyrket på Tommasi’s egen vinmark af samme navn. Vinmarken ligger i den syd-østlige del af Gardasøen, hvor den omkranses af en lille skov, der har beskyttende effekt, som giver optimale forhold for vinstokkene. Custoza er et lille selvstændigt område, der i mange år har stået i skyggen af Soave, men indenfor de sidste 10 år, er området begyndt at få den anerkendelse det fortjener. Druesammensætningen er klassisk for området med Trebbiano Veronese, Garganega, Malvaisia og Cortese. Hver druesort gæres for sig i Tommasi’s moderne vinkældre i Pedemonte di Valpolicella. Efter afsluttet gæring foretages det endelige sammenstik og vinen hviler i 5 måneder på ståltanke inden aftapningen foretages. Bosco del Gal har en lys strågul farve og en meget aromatisk bouquet der leder tankerne hen på modne ferskner, grønne æbler og hvide blomster. Vinen er tør, delikat og aromatisk – en flot balance mellem frugt og syre og i smagen fornemmes banan og fersken.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt