Tommasi Trebbiano di Lugana - Le Fornaci 2023
Flot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.
Læs mereFlot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.
Læs mere

Fersken

Citron

Grønt æble

Havsalt

Basilikum

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Lugana er et lille område vest for Verona ved den sydlige ende af Gardasøen. Druerne er dyrket på Tommasi-familiens egen vinmark, San Martino, der ligger helt ned til Gardasøens breder. Vinen er fremstillet udelukkende på Trebbiano di Lugana, der er synonym for Verdicchio-druen og dermed ikke samme drue som Trebbiano d’Abruzzo, der er den mest kendte hvidvinsdrue fra Italien.
Druerne til Le Fornaci udvælges omhyggeligt og gæringen af vinen tager 7 dage i temperaturkontrollerede tanke. Vinen ligger herefter på ståltanke i 5 måneder inden aftapningen. Denne lagring gør at vinen når at modne - samtidig med at den bevarer den friske frugt. Vinen har en strågul farve, en blomsteragtig duft med et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med et strejf af mandler i eftersmagen.
Le Fornaci er en "madvin" - ideel til aperitif, fisk og skaldyr eller til en fiskesuppe og bør nydes ved 10-12 grader.

