Tommasi Trebbiano di Lugana - Le Fornaci 2023

Italien
Italien
Veneto
 • Decanter
  2022
  2022
  91 Point
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  94 Point
 • Fallstaff
  2021
  2021
  90 Point

Flot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.

Læs mere
 • Decanter
  2022
  2022
  91 Point
 • Flaskehalsen
  2020
  2020
  94 Point
 • Fallstaff
  2021
  2021
  90 Point

Flot vin med blomsteragtig duft og et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med nuancer af mandler i eftersmagen.

Læs mere
  Trebbiano di Lugana - Le Fornaci 2023
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Tapas
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Grønt æble

  Grønt æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Druer
  Trebbiano

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Lugana er et lille område vest for Verona ved den sydlige ende af Gardasøen. Druerne er dyrket på Tommasi-familiens egen vinmark, San Martino, der ligger helt ned til Gardasøens breder. Vinen er fremstillet udelukkende på Trebbiano di Lugana, der er synonym for Verdicchio-druen og dermed ikke samme drue som Trebbiano d’Abruzzo, der er den mest kendte hvidvinsdrue fra Italien.

  Druerne til Le Fornaci udvælges omhyggeligt og gæringen af vinen tager 7 dage i temperaturkontrollerede tanke. Vinen ligger herefter på ståltanke i 5 måneder inden aftapningen. Denne lagring gør at vinen når at modne - samtidig med at den bevarer den friske frugt. Vinen har en strågul farve, en blomsteragtig duft med et strejf af fuldmodne ferskner. Smagen er halvtør, fyldig og frugtagtig med et strejf af mandler i eftersmagen.

  Le Fornaci er en "madvin" - ideel til aperitif, fisk og skaldyr eller til en fiskesuppe og bør nydes ved 10-12 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt