Umberto Cesari Rubicone - Moma - Bianco 2023
Italien
Emilia-Romagna
Sprælsk, charmerende hvidvin med flot smagspalette af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. Et moderne drueblend, der udtrykker ungdommelighed og perfekt harmoni.
Læs mereSprælsk, charmerende hvidvin med flot smagspalette af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. Et moderne drueblend, der udtrykker ungdommelighed og perfekt harmoni.
Læs mere
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt

Stikkelsbær

Honning

Grapefrugt

Fersken

Citron

Grønt æble

Havsalt
Druer
Chardonnay
Sauvignon Blanc
Trebbiano
Beskrivelse
Sangiovese-specialisten fra Romagna har kaldt en af sine vine MOMA, det står for ’My Own Masterpiece’ og MOMA Bianco er et flot bevis på at han også kan lave fremragende hvidvin. En vin der skal udtrykke ungdommelighed og perfekte harmonier. Bianco består af 40 % Trebbiano, 30 % Sauvignon Blanc og 30 % Chardonnay. Druerne er alle dyrket på hans egne marker. Vinen er fyldig, frugtrig og tør/halvtør med flotte, charmerende smagsnoter af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. I forbindelse med aftapningen tilsættes et lille skud kulsyre, ikke nok til at gøre vinen frizzante, men som er med til at bevare vinens friskhed. Umberto Cesari blev kåret til Italians Winery of the Year i 2012 og vinhuset har modtaget en række udmærkelser for sine imponerende vine. Denne hvidvin er bestemt ingen undtagelse. Moma har tidligere vundet flotte medaljer ved Expovina og International Wine Challenge.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Umberto Cesari
Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.

Fra emilia-romagna området i Italien
Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.