Umberto Cesari Rubicone - Moma - Bianco 2023

Italien
Italien
Emilia-Romagna

Sprælsk, charmerende hvidvin med flot smagspalette af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. Et moderne drueblend, der udtrykker ungdommelighed og perfekt harmoni.

Læs mere

Sprælsk, charmerende hvidvin med flot smagspalette af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. Et moderne drueblend, der udtrykker ungdommelighed og perfekt harmoni.

Læs mere
  Rubicone - Moma - Bianco 2023
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Grønt æble

  Grønt æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Druer
  Trebbiano
  Sauvignon Blanc
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Sangiovese-specialisten fra Romagna har kaldt en af sine vine MOMA, det står for ’My Own Masterpiece’ og MOMA Bianco er et flot bevis på at han også kan lave fremragende hvidvin. En vin der skal udtrykke ungdommelighed og perfekte harmonier. Bianco består af 40 % Trebbiano, 30 % Sauvignon Blanc og 30 % Chardonnay. Druerne er alle dyrket på hans egne marker. Vinen er fyldig, frugtrig og tør/halvtør med flotte, charmerende smagsnoter af fersken, melon, hyldeblomst og grønne pærer. I forbindelse med aftapningen tilsættes et lille skud kulsyre, ikke nok til at gøre vinen frizzante, men som er med til at bevare vinens friskhed. Umberto Cesari blev kåret til Italians Winery of the Year i 2012 og vinhuset har modtaget en række udmærkelser for sine imponerende vine. Denne hvidvin er bestemt ingen undtagelse. Moma har tidligere vundet flotte medaljer ved Expovina og International Wine Challenge.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Umberto Cesari_Edit.jpg
  Produceret af Umberto Cesari
  Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
  Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra emilia-romagna området i Italien
  Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt