Vignaioli Contrà Soarda Vespaiolo 2022

Italien
Italien
Veneto
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17,5 Point

Forfriskende vin med en blomsterrig og eksotisk bouquet, med grape- og citrus-påmindelser. Elementerne går igen i smagen, der tillige har mineralske noter og en forfriskende syre.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17,5 Point

Forfriskende vin med en blomsterrig og eksotisk bouquet, med grape- og citrus-påmindelser. Elementerne går igen i smagen, der tillige har mineralske noter og en forfriskende syre.

Læs mere
 • Ecological
Vespaiolo 2022
185
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citron

Citron

Grønt æble

Grønt æble

Havsalt

Havsalt

Basilikum

Basilikum

Druer
Vespaiola

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Vespaiola-druen, der primært er beplantet i Veneto-regionen, er opkaldt efter hvepsene (vespa), der tiltrækkes af de modne druers høje og tillokkende sukkerindhold. Den alsidige drue med det høje syreindhold kan imidlertid levere alt fra søde dessertvine til knastørre og forfriskende hvidvine. Contrà Soardas Vespaiolo tilhører den tørre ende af skalaen. De nøje udvalgte druer håndhøstes, og vinen gærer i rustfri ståltanke ved lave temperaturer. Efter gæringen lagrer vinen i yderligere seks måneder i ståltanke ved lave temperaturer, inden den aftappes på flaske. Soarda Vespaiolo er en forfriskende vin, med en blomsterrig og eksotisk bouquet, med grape- og citrus påmindelser. Elementerne går igen i smagen, der tillige har mineralske noter og en forfriskende syre. En oplagt ledsager til at hvad havet kan byde på, eller det asiatiske køkkens krydrede retter

Læs hele beskrivelsen
H - Vignaioli Contra Soarda - wide - 13_Edit.jpg
Produceret af Vignaioli Contrà Soarda
Når talen falder på Veneto-regionen i støvlelandets nordøstlige del, vil de fleste uvilkårligt tænke på vine som Ripasso, Amarone og Valpolicella. Men Italiens tredjestørste vinproducerende region er andet og mere end det, og et par timers kørsel øst for Gardasøen finder man netop noget ganske andet. For foden af Asiago-plateauet i San Michele di Bassano del Grappa har man dyrket vin og oliven siden år 1000 i den vulkanske jord, hvor de blidt duvende skråninger har nydt godt af de kolde nordlige vinde. Gottardi-familien har igennem generationer drevet restaurantvirksomhed i området – faktisk siden 1904. Dedikeret til deres passion for mad og vin, besluttede familiens nuværende overhoveder i 1999, at kaste sig over vin- og olivenavl. Som Gloria og Mirco poetisk udtrykker det: ”Vi ville plante drømme, og høste vindruer og oliven.” 60.000 vinstokke og 1.000 oliventræer senere var vingården Vignaioli Contrà Soarda en realitet. Fra sin spæde opstart har mark- og kælderarbejde været tilrettelagt efter økologiske principper, og med bæredygtighed og harmoni med naturen for øje. I dag viderefører børnene Eleonora og Marcello familiedrømmen, med samme engagement og entusiasme som forældrene, og sigter efter at udvikle porteføljen med yderligere økologiske vine og naturvine – oftest på interessante lokale druer, der formentlig endnu er ukendte for et flertal af vinelskere
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt