Viña Mayor Verdejo 2023

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda
 • Ekstra Bladet
  2023
  2023
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2023
  2023
  Godt køb
 • VinAvisen
  2022
  2022

Frisk, medium fyldig og silkeblød hvidvin. Viña Mayors livlige hvidvin byder på alle Verdejo-druens dyder med noter af citrus, fennikel og let urtede toner.

Læs mere
 • Ekstra Bladet
  2023
  2023
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2023
  2023
  Godt køb
 • VinAvisen
  2022
  2022

Frisk, medium fyldig og silkeblød hvidvin. Viña Mayors livlige hvidvin byder på alle Verdejo-druens dyder med noter af citrus, fennikel og let urtede toner.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Verdejo 2023
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

79
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fennikel

Fennikel

Fersken

Fersken

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Verdejo
Sauvignon Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Frisk, medium fyldig og silkeblød hvidvin. Viña Mayors livlige hvidvin byder på alle Verdejo-druens dyder med noter af citrus, fennikel og let urtede toner. Vinen besidder druens helt særlige evne til at kombinere storladen fylde med friskhed – og så smager den eventyrligt dejligt med og uden mad.

Verdejo fra Rueda

Viña Mayor Verdejo er skabt på druer fra markerne omkring deres historiske vinhus i Rueda, Caserío de Dueñas. Blended består først og fremmest af Verdejo, men vinmageren Alberca Almudena har tilsat en smule Sauvignon Blanc til vinen for at give den endnu mere frisk karakter og fin kompleksitet. Druerne høstes alle i de sene nattetimer for at bevare de friske frugtnoter, presses nænsomt og gærer herefter ved lav temperatur.

Mellem friskhed og fylde

I glasset står vinen helt lys gul med grønne reflekser. Dufter du til vinen mødes du straks af rene, friske frugtnoter med masser af citrus og lime, anis og fennikel-noter med et snert af grøn peber. På paletten er vinen silkeblød og imødekommende. Der er masser af fylde og fin friskhed, der med noter af grape, tropiske frugter og næsten salte undertoner, bare giver én lyst til endnu et glas.

Perfekt til asparges

Nyd Viña Mayor Verdejo til grønne asparges, når de er i sæson – eller i selskab med fisk, skaldyr, sommersalater med pasta eller kylling. Den perfekte hvidvin til enhver lejlighed.

Læs hele beskrivelsen
H - Vina-Mayor-wide-8-2_Edit.jpg
Produceret af Viña Mayor
Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Viña Mayor er bestemt en af stjernerne fra området. Grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero. I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt