Weingut Heitlinger Pinot Blanc 2022

Tyskland
Tyskland
Baden
 • VinAvisen
  2019
  2019

Elegant Pinot Blanc med medium fylde, delikat smag og en livgivende syre. Den frugtrige vin byder på fine nuancer af melon, æble og citrus.

Læs mere
 • VinAvisen
  2019
  2019

Elegant Pinot Blanc med medium fylde, delikat smag og en livgivende syre. Den frugtrige vin byder på fine nuancer af melon, æble og citrus.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
Pinot Blanc 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 169 kr.

109
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Smagsnoter
Pære

Pære

Fersken

Fersken

Mandel

Mandel

Citron

Citron

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Heitlinger Pinot Blanc

Heitlinger Pinot Blanc er en frisk hvidvin med elegance og delikat frugtsmag. Vinen har medium fyldig krop og en livgivende frugtsyre, der giver vinen en fantastisk frisk karakter. En let og ukompliceret hvidvin, der udtryksmæssigt adskiller sig fra den klassiske Alsace-Pinot Blanc ved sin charmerende lethed.

Økologisk kvalitet fra store talenter

Weingut Heitlinger er et økologisk certificeret vinhus, der skaber vine med stor respekt for biodiversiteten i vinmarken. Dette for at sikre den bedste kvalitet. Heitlinger ligger idyllisk placeret i Kraichgau i Baden. Klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne, hvorfor Baden også kaldes "Tysklands Bourgogne". Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, hvilket giver vinene en frugtrig og charmerende mineralsk karakter.

Heitlingers kvalitetsvine har et stjernehold bag sig. Vinhusets talentfulde vinmager Claus Burmeister er en lysende stjerne i den tyske vinverden og med stortalentet Pierre Millemann som konsulterende ønolog, kunne man næsten ikke forestille sig et bedre hold.

Frugtrig og elegant Pinot Blanc

Claus Burmeister går efter at skabe elegante hvidvine med frisk frugtkarakter, og det må siges at være lykkedes med denne Pinot Blanc, der viser druen fra sin delikate side. Her får du en forfriskende palette med fine nuancer af melon og æbler og en mineralsk bouquet, hvor hvide og gule frugter som litchie, pære og fersken friskes op af fine citrusstrejf.

Perfekt asparges-vin

Heitlinger Pinot Blanc er en udsøgt ledsager til sommerhalvårets sprøde asparges, hvad enten du nyder dem grønne eller hvide, såvel som en skøn hvidvin til fisk, skaldyr og kylling. Med sin friske, imødekommende karakter vil vinen dog også være en skøn vin til terrassen eller sofaen.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Heitlinger
Weingut Heitlinger tæller blandt Tysklands største økologiske vinproducenter. Vingården ligger idyllisk placeret i området Kraichgau i Baden – Tysklands sydligste vinregion. Baden er med sin varme, sydlige beliggenhed kendt som Tysklands "Bourgogne", fordi klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne. Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Baden anses i dag for en af Europas bedste vinadresser og stjernerne her er Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc og Pinot Gris. Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, der giver vinene en frugtrig og mineralsk karakter. Vinhusets vinmager, Claus Burmeister, er et stort talent i Tyskland. Burmeister er blevet tildelt VDP-status, som kun tildeles de allerbedste tyske vinproducenter på tværs af de i alt 13 vinregioner. Heitlingers konsulterende ønolog, Pierre Millemann, er en af vinverdens store stjerner, som også er konsulent hos Domaine de la Romanée-Conti – verdens formentlig mest eftertragtede vinejendom. Med dette stjernehold bag sig, er Heitlinger med al tydelighed et vinhus på vej op.
Fra <a href="/sog/?q=Baden">baden</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra baden området i Tyskland
Baden er den sydligste af Tysklands 13 vinregioner, og strækker sig vertikalt 400 km ned langs Frankrigs østlige grænse mod Schweiz. Baden har i takt med de seneste 25 års klimaændringer, der har hævet gennemsnitstemperaturerne, udviklet sig til Tysklands pendant til Bourgogne – primært via deres herlige vine fremstillet på Pinot Noir/Spätburgunder-druen. Den passende sammenligning skyldes ikke blot de ændrede klimabetingelser, men også det faktum, at mange af de beplantede vinstokke er indkøbt på burgundiske planteskoler, hvilket blot understreger slægtskabet yderligere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt