Weingut Riffel Chardonnay Reserve - Trocken 2019

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  92+ Point
 • Fallstaff
  2017
  2017
  94 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point

Imponerende og kompleks vin med alle Chardonnay-druens dyder; smøragtig fedme, brioche-aromaer og afdæmpede tropiske frugter understøttet af en spændstig tannin.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  92+ Point
 • Fallstaff
  2017
  2017
  94 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point

Imponerende og kompleks vin med alle Chardonnay-druens dyder; smøragtig fedme, brioche-aromaer og afdæmpede tropiske frugter understøttet af en spændstig tannin.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Chardonnay Reserve - Trocken 2019
349
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Fransk landkøkken
Ost
Skaldyr
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Chardonnay-druen synes at have fået sin anden genkomst i Tyskland. I hænderne på talentfulde vinmagere, og med kortere eller længere ophold i barriques, synes flere og flere af disse vine at kunne ånde de burgundiske forbilleder i nakken. Credoet for disse producenter er nogenlunde enstemmigt: Store vine, små fade. Riffels Chardonnay Reserve er ingen undtagelse fra denne regel. Druerne til denne vin kommer fra marker i Binger Rochusberg, hvor jordbunden har et større indhold af mergel. De høstes i begyndelsen af oktober og macererer i tolv timer, inden de presses nænsomt og gærer i barriques. Her lagrer de i 22 måneder på bærmen, med hyppig battonage. Resultatet er en magtfuld vin, der imponerer med sin tætte og komplekse natur, besiddende alle Chardonnay-druens karakteristika; smøragtig fedme, brioche-aromaer, afdæmpede tropiske frugter understøttet af en spændstig tannin. Riffel mestrer andet og mere end blot Riesling-druen.
Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt