Weingut Riffel Riesling - Scharlachberg - Trocken 2020

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen
 • James Suckling
  2020
  2020
  98 Point

Yderst kompleks og respektindgydende vin med delikate påmindelser som solbær- og rosenblade og ferskner. Alt i kombination med en underliggende mineralitet og syre.

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  98 Point

Yderst kompleks og respektindgydende vin med delikate påmindelser som solbær- og rosenblade og ferskner. Alt i kombination med en underliggende mineralitet og syre.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Riesling - Scharlachberg - Trocken 2020
419
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Mager fisk
Stærk krydret mad
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

De stejle, sydvendte skråninger på Scharlachsberg leverer druerne til denne imponerende top-vin. Scharlachsberg er Carolin og Erik fornemste vinmark og dækker i alt 5,5 ha. Marken er da også klassificeret som Grosse Lage, hvilket i en Bourgogneanalogi svarer til Grand Cru. Scharlachsberg er et af regionens ældste og stejleste dyrkningsområder, og kvaliteterne herfra har været beskrevet i positive vendinger så tidligt som i år 1248. Jordbunden består hovedsageligt af jernoxidaflejringer og kvartsit, og det er netop jordens skarlagenrøde farve, der har givet navn til bjerget. De fuldmodne druer håndhøstes i midten af oktober. Herefter macererer de i tolv timer for at maksimere frugtkoncentration og balance. Siden gærer de med hjælp fra druernes naturlige gærceller i 1.200 liters egefade. Vinen lagrer efterfølgende med sit bundfald og aftappes typisk i april det følgende år. Scharlachberg fra Weingut Riffel er en yderst kompleks og respektindgydende vin. I duft og smag er der delikate påmindelser om solbær- og rosenblade, ferskner holdt sammen af en eksemplarisk, underliggende mineralitet og syre. Nyd vinen til de ganske særlige lejligheder. Nyd den ung, eller nyd den om tyve år.
Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt