Wernersches Weingut Riesling - Hochheimer - Kirchenstück - Erste Lage 2020

Tyskland
Tyskland
Rheingau

Imponerende og velkomponeret vin med noter af nyplukkede æbler, fersken og abrikos med sarte underliggende nuancer af appelsinskal og honning.

Læs mere

Imponerende og velkomponeret vin med noter af nyplukkede æbler, fersken og abrikos med sarte underliggende nuancer af appelsinskal og honning.

Læs mere
  Riesling - Hochheimer - Kirchenstück - Erste Lage 2020
  255
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr

  Beskrivelse

  Kirchenstück-marken i Rheingau, der har status af Erste Lage, har som navnet indikerer været under den nærliggende katolske kirkes eje helt tilbage til 1271. Dengang og frem til 1803 under navnet Kirchanger. Den 3,1 ha store vinmark ligger ned mod Main floden sydvest for Hochheim by, mellem Domdechaney- og Hölle-marken. Jordbunden består hovedsagelig af kalkholdig jord, kombineret med sand, løss og grus. Domdechant Wernerches Hochheimer Kirchenstück bar tidligere prædikat af Spätlese Trocken, og kan stadig sidestilles med en sådan. Farven har stadig funklende, gyldengrønne reflekser med en fin olieret viskositet. I duften byder vinen på nyplukkede æbler, fersken og abrikos, med sarte, underliggende nuancer af appelsinskal og honning. Disse elementer går igen i smagen, der tillige får retning og spændstighed fra en læskende kalkholdig mineralitet. Alle elementerne bindes sammen med vinens naturlige restsødme og syre til en imponerende og velkomponeret helhed.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Domdechant Werner - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Domdechant Werner’s Weingut
  Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut blev i 1780 overtaget af dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz efter Greven af York. I dag drives Domdechant Werner’sches Weingut af Dr. Franz Werner Michel, der er syvende generation af familien. Ottende og niende generation er ved at blive kørt i stilling, idet Franz Werner Michels datter, Catharina Mauritz, og hendes tre sønner i stigende grad engagerer sig i familiefirmaet. I 2017 bliver vinhuset kåret til "Global white winemaker of the year" ved International Wine Challenge!
  Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra rheingau området i Tyskland
  Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt