Wernersches Weingut Riesling - Hochheimer - Trocken 2022

Tyskland
Tyskland
Rheingau
 • Vinexpressen.dk
  2022
  2022
  91 Point
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  92 Point

Flot afbalanceret Riesling med blomsteragtig bouquet og en nuance af hvide stenfrugter samt en tør mineralsk smag med en krydret struktur.

Læs mere
 • Vinexpressen.dk
  2022
  2022
  91 Point
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  92 Point

Flot afbalanceret Riesling med blomsteragtig bouquet og en nuance af hvide stenfrugter samt en tør mineralsk smag med en krydret struktur.

Læs mere
  Riesling - Hochheimer - Trocken 2022
  219
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asparges
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Domdechant Werner’sches Weingut

  Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut blev i 1780 overtaget af dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz efter Greven af York. I dag drives Domdechant Werner’sches Weingut af Dr. Franz Werner Michel og hans datter Catharina, der er hhv. syvende og ottende generation af familien.

  Flot afbalanceret Riesling

  Denne Kabinett Trocken er en 100% Riesling-vin, der udviser den elegante, lette og karakteristiske Riesling-drues smagsfyldte og frugtige egenskaber til fulde. Den er tør med afbalanceret syre og en blomsteragtig bouquet med en nuance af hvide stenfrugter, citroner, kandiseret frugt og tropiske frugter. Smagen er tør og har en flot mineralsk karakter og struktur med en anelse krydderier.

  Syren er dejligt afbalanceret, kroppen medium fyldig, og finishen er særdeles saftig og forfriskende med en dejlig mineralitet og ferskenaromaer. Alt i alt en vidunderlig vin med en smuk kompleksitet, tæthed og friskhed. Servér den afkølet til retter med fisk, asparges, lyst fjerkræ og asparges.

  Om Hochheim

  Området Hochheim er hjørnestenen i den tyske Rheingau-region og er verdenskendt for sine fine Riesling-vine. Den første vinproduktion i området kan dateres helt tilbage til år 1435. Rheingaus vinmarker dækker ikke færre end 3.211 hektar vinmarker og begynder ved Untermain øst for Wiesbaden og strækker sig ca. 50 km. langs Rhinens højre bred til Lorch nord for Rüdesheim.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domdechant Werner - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Domdechant Werner’s Weingut
  Den historiske ejendom Domdechant Werner’sches Weingut blev i 1780 overtaget af dekanen af domkapitlet til domkirken i Mainz efter Greven af York. I dag drives Domdechant Werner’sches Weingut af Dr. Franz Werner Michel, der er syvende generation af familien. Ottende og niende generation er ved at blive kørt i stilling, idet Franz Werner Michels datter, Catharina Mauritz, og hendes tre sønner i stigende grad engagerer sig i familiefirmaet. I 2017 bliver vinhuset kåret til "Global white winemaker of the year" ved International Wine Challenge!
  Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra rheingau området i Tyskland
  Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt