De Wetshof Chardonnay - Lesca 2020

Sydafrika
Sydafrika
Western Cape
Robertson
  • Wine Spectator
    2020
    2020
    91 Point
  • Wine Spectator
    2018
    2018
    92 Point
  • Chardonnay Masters
    2015
    2015
    Guld

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
  • Wine Spectator
    2020
    2020
    91 Point
  • Wine Spectator
    2018
    2018
    92 Point
  • Chardonnay Masters
    2015
    2015
    Guld

Let og frisk hvidvin med finesse, masser af mineralitet og noter af ananas, lime og en anelse vanille og kokos. Flot og kompleks hvidvin.

Læs mere
    Chardonnay - Lesca 2020
    239
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Nordisk køkken
    Østers
    Skaldyr
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Lesca Chardonnay er opkaldt efter Danie de Wets kone. Oprindeligt blev vinen kaldt Finesse, men det navn må ikke anvendes i EU. Men finesse er lige præcis hvad denne vin udtrykker. Druerne kommer fra vinstokke der er omkring 20 år gamle – det betyder lidt mindre mængder men til gengæld druer med hør koncentration. Efter at druerne er presset er der skindkontakt i 24 timer inden juicen fyldes på franske fade fra Christian Radoux og gæringen sættes i gang. Til gæringen anvendes både nye fade og fade der har været anvendt en gang. Den færdiggærede vin forbliver på træfade yderligere et par måneder inden bærmen fjernes og vinen kommer tilbage på fadene for af lagre yderligere. Det er Danie og Peter de Wetshof der afgør hvornår vinen er klar, men det normale er 10 måneders fadlagring inden vinen aftappes. Finesse og kompleksitet kendetegner Lesca, lige som i en god Bourgogne. I bouqueten mødes du med fersken, ananas, lime og et strejf af vanille og kokos. Den lette og mineralske smag er det første indtryk af Lesca inden smagen af pærer, abrikos, banan og mango bryder løs.
    Læs hele beskrivelsen
    H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
    Produceret af De Wetshof
    De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
    Fra <a href="/sog/?q=Western Cape">western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
    Fra western cape området i Sydafrika
    Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt