Weszeli Grüner Veltliner - Langenlois 2022

Østrig
Østrig
Kamptal
 • Wine Enthusiast
  2019
  2019
  90 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  90 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  17 Point

Utrolig frisk vin med indsmigrende og velafbalanceret frugt med nydelige påmindelser om friskbagt æbletærte og mandler.

Læs mere
 • Wine Enthusiast
  2019
  2019
  90 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  90 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  17 Point

Utrolig frisk vin med indsmigrende og velafbalanceret frugt med nydelige påmindelser om friskbagt æbletærte og mandler.

Læs mere
 • Ecological
Grüner Veltliner - Langenlois 2022
189
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Asparges

Asparges

Hvid peber

Hvid peber

Flint

Flint

Druer
Grüner Veltliner

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Druerne er høstet fra mere end 60 forskellige parceller fordelt rundt om Langenlois. Hver enkelt parcel har sin distinkte karakter. Nogle er direkte eksponeret for solens stråler, andre er afskærmet af bakker eller træer. Nogle dyrkes i nærheden af frugttræer, og andre med krydderurter løbende langs rækkerne af vinstokke. Fællestrækket er imidlertid, at de alle dyrkes i løss-holdige jordbunde, som resulterer i vine med fin fylde og blid frugtsyre. Når druerne har opnået den ønskede modenhed høstes de i hånden, og bringes direkte til vingården, hvor de presses i hele klaser med et blidt pres. Juicen gærer i temperaturregulerede rustfri ståltanke, og modner efterfølgende i seks måneder, inden den færdige vin aftappes på flaske. Vinen besidder en indsmigrende og velafbalanceret frugt i såvel næse som mund, med nydelige påmindelser om friskbagt æbletærte og mandler. Den er let til medium fyldig, og holder sig frisk med fine underliggende toner af grapefrugt og granny smith æbler, og en rank stålsat syre.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra kamptal området i Østrig
Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt