Weszeli Riesling - Belle Fleur 2020

Østrig
Østrig
Kamptal

Magisk vin med frisk sødme, fin mineralitet, og perfekt afbalancering mellem restsukker og frisk syre. Duft og smag af røde ferskner, ananas, citronskal og grape.

Læs mere

Magisk vin med frisk sødme, fin mineralitet, og perfekt afbalancering mellem restsukker og frisk syre. Duft og smag af røde ferskner, ananas, citronskal og grape.

Læs mere
  • Ecological
Riesling - Belle Fleur 2020
279
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Kammusling
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Beskrivelse

Riesling-druerne til den indsmigrende Belle Fleur kommer fra yngre vinstokke på Seeberg-markerne, der ligger på stejle terrasser vest for landsbyen Zöbing. Område influeres af de kølige vinde fra Waldviertel, og de enorme temperaturudsving mellem dag og nat, i kombination med en jordbund af skiffer og kalk, er hemmeligheden bag vinens elegance og høje syre. Druerne presses i hele klaser ved blot 1 bar, og gærer i rustfri ståltanke. Gæringsprocessen stoppes ved nedkøling af mosten når restsukkerindholdet er på 70 g/l, og vinen lagrer efterfølgende ligeledes i ståltanke, inden aftapning på flaske. Vinen er karakteriseret ved et højt restsukkerindhold, der forfriskende absorberes af et højt syreindhold, og det er netop i dette krydsfelt at magien sker. Røde ferskner, ananas, citronskal og grapefrugt i diskrete og afbalancerede mængder, møder både duft og smag, ledsaget af en frisk sødme og mineralitet man skal lede længe efter. Vinen vil gå sin sejrsgang i det eksotiske køkken, men bestemt også fornøje som blot et glas i utide.
Læs hele beskrivelsen
H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra kamptal området i Østrig
Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt