Weszeli Riesling - Belle Fleur 2020
Østrig
Kamptal
Magisk vin med frisk sødme, fin mineralitet, og perfekt afbalancering mellem restsukker og frisk syre. Duft og smag af røde ferskner, ananas, citronskal og grape.
Læs mereMagisk vin med frisk sødme, fin mineralitet, og perfekt afbalancering mellem restsukker og frisk syre. Duft og smag af røde ferskner, ananas, citronskal og grape.
Læs mere
279
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Kammusling
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Smagsnoter
Lime
Grønt æble
Honning
Jasmin
Petroleum
Citron
Druer
Riesling
Beskrivelse
Riesling-druerne til den indsmigrende Belle Fleur kommer fra yngre vinstokke på Seeberg-markerne, der ligger på stejle terrasser vest for landsbyen Zöbing. Område influeres af de kølige vinde fra Waldviertel, og de enorme temperaturudsving mellem dag og nat, i kombination med en jordbund af skiffer og kalk, er hemmeligheden bag vinens elegance og høje syre. Druerne presses i hele klaser ved blot 1 bar, og gærer i rustfri ståltanke. Gæringsprocessen stoppes ved nedkøling af mosten når restsukkerindholdet er på 70 g/l, og vinen lagrer efterfølgende ligeledes i ståltanke, inden aftapning på flaske.
Vinen er karakteriseret ved et højt restsukkerindhold, der forfriskende absorberes af et højt syreindhold, og det er netop i dette krydsfelt at magien sker. Røde ferskner, ananas, citronskal og grapefrugt i diskrete og afbalancerede mængder, møder både duft og smag, ledsaget af en frisk sødme og mineralitet man skal lede længe efter. Vinen vil gå sin sejrsgang i det eksotiske køkken, men bestemt også fornøje som blot et glas i utide.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.