Weszeli Weszeli, Riesling - Loiserberg - 1ÖTW, Kamptal 2022

Østrig
Østrig
Kamptal
 • Dinvinguide
  2020
  2020
  93 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  Testvinder
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  93 Point

Klassisk Riesling-bouquet og smag med charmerende, elegant ferskenfrugt og et forfriskende strejf af citrus. Mundvandsfremkaldende med medium fylde og lang, saftig finish.

Læs mere
 • Dinvinguide
  2020
  2020
  93 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  Testvinder
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  93 Point

Klassisk Riesling-bouquet og smag med charmerende, elegant ferskenfrugt og et forfriskende strejf af citrus. Mundvandsfremkaldende med medium fylde og lang, saftig finish.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Weszeli, Riesling - Loiserberg - 1ÖTW, Kamptal 2022
225
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mager fisk
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Weszeli står bag en imponerende serie af stilrene terroir-baserede vine. Deres Riesling Loiserberg er bestemt ingen undtagelse. Den smager fænomenalt og vidner med al tydelighed om det særegne terroir, druerne kommer fra.

Elegant vin fra 1 ÖTW-klassificeret mark

Den syd-sydvestvendte Loiserberg mark ligger nær byen Langenlois’ vestlige del. Med sine 380 meter over havets overflade er den Kamptals højest beliggende vinmark, som siden årgang 2017 har været klassificeret som 1 ÖTW (Österreichische Traditionsweingüter) – den østrigske klassifikation svarende til 1. Cru i Frankrig. Loiserberg er også en kontrastfyld mark. Dels er den direkte eksponeret for solens stråler fra syd, dels blæser der kølige nordlige vinde fra nærliggende skovområde Waldviertel. Loiserbergs jordbunds byder på et tyndt dække af gnejs, der tvinger vinstokkenes rødder dybt ned i den stenede undergrund efter næring. Det er i dette krydsfelt, at Weszelis rige og fyldige Riesling fremstilles.

Eksklusiv kvalitet

Når druerne har opnået den ønskede modenhed høstes de i hånden, og bringes direkte til vingården, hvor de presses i hele klaser med et blidt pres. Juicen gærer i temperaturregulerede rustfri ståltanke, gennemgår malolaktisk fermentering og modner efterfølgende i 11 måneder på bærmen, inden den færdige vin aftappes på flaske. Riesling - Loiserberg har en klassisk Riesling-bouquet og smag, med charmerende og elegant ferskenfrugt og et forfriskende strejf af citrus. Vinen er mundvandsfremkaldende med en medium fylde og en lang, saftig finish. En exceptionel og elegant hvidvin, der viser druen fra sin mest delikate og stilrene side.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra kamptal området i Østrig
Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt